Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren sier hun ikke visste noe

Bodde sammen med datteren som fikk fire barn med faren. - Det var et stort hus.

AUSTRALIA RYSTET:  Australia rystes av sin egen Fritzl-sak. En kvinne skal ha blitt misbrukt av sin egen far gjennom 30 år. Misbruket første til fire barn, hvorav ett døde. Bildet viser forsiden på Melbourne-avisen The Herald Sun som meldte om saken i dag. Foto: AFP PHOTO/William WEST/Scanpix
AUSTRALIA RYSTET: Australia rystes av sin egen Fritzl-sak. En kvinne skal ha blitt misbrukt av sin egen far gjennom 30 år. Misbruket første til fire barn, hvorav ett døde. Bildet viser forsiden på Melbourne-avisen The Herald Sun som meldte om saken i dag. Foto: AFP PHOTO/William WEST/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Australia rystes nå av sin egen Fritzl-sak.  En mann skal ha voldtatt sin egen datter gjennom 30 år og fikk fire barn med henne.

Moren til offeret sier imidlertid at hun aldri mistenkte noe,  selv om de bodde under samme tak i over ti år. Hun forteller at datteren hadde vært svært vag i svarene på hvem som var faren til barna, ifølge Melbourne-avisen Herald Sun.

- Hun pleide å si noe om at hun hadde vært på en nattklubb og møtt en kar, men så ville hun ikke si noe mer, sier moren. Ektemannen beskriver hun som humørsyk og voldelig, men hun mistenke han aldri for seksuelle overgrep.

Stort hus
- Vi bodde i et stort hus, så jeg ville ikke visst det. Første gang jeg hørte om dette var da de kom og arresterte ham, sier hun.

- Han hadde en skarp tunge og var en dranker, hevder hun.

Mannen, som nå er i 60-årene, begynte overgrepene mot datteren på 1970-tallet, da hun bare var elleve år gammel, ifølge Herald Sun.

Overgrepene fortsatte de neste 30 årene, selv etter at myndighetene ble tipset om hva som foregikk.

DNA-tester etterlater ingen tvil om at mannen er far til datterens fire barn, og politiet har nå reist tiltale mot ham.
Alle de fire barna hadde fødselsskader da de kom til verden ved sykehus i Melbourne, og et av barna døde.

Anmeldt i 2005
Kvinnen anmeldte faren for overgrepene i 2005, men nektet senere å samarbeide med etterforskerne av frykt for sin egen sikkerhet.

Australske myndigheter har nå beordret etterforskning for å skaffe seg oversikt over hvor mye offentlige myndigheter visste, og hvorfor ingenting ble gjort tidligere, skriver The Age.

Mediene i Australia trekker ikke uventet en parallell til Østerrike, der Josef Fritzl tidligere i år ble dømt til livsvarig fengsel for å ha holdt sin egen datter innesperret i en kjeller i 24 år og fått sju barn med henne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling