Moren sitter stille mens desperate passasjerer prøver å redde den lille jenta hennes. De skjønner at noe er galt

Avslører det utspekulerte bedraget.

UTSPEKULERT: En kvinne tar med den tre måneder gamle dattera på bussen. Like etterpå slår hun alarm. Dattera puster plutselig ikke. Obduksjonen forteller en annen historie. Video: Metropolital Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 28. september i fjor kom en 25 år gammel kvinne inn i en matforretning i London.

På magen, i en slynge, har hun sin tre måneder gamle baby Imani. Overvåkningsvideo fra butikken viser hvordan ansiktet til barnet er dekket av et tøystykke. Det skriver Independent.

Først senere blir det klart hva hun forsøker å skjule.

På bussen

Like etterpå fanger et annet overvåkningskamera 25-åringen idet hun går inn på en buss i retning Stratford øst i London. Kameraet fanger også kvinnens 52 år gamle kjæreste utenfor bussen.

Han gir henne et kyss, gir henne tommelen opp, og moren finner seg en plass på bussen. 20 minutter senere blir det tydelig hva de to har planlagt.

Hun slår alarm, og gjør det klart at datteren hennes ikke puster. De andre passasjerene på bussen forsøker desperat å redde den lille jenta, men til ingen nytte.

På opptaket av nødsamtalen kan man høre hvordan det blir gjort forsøk på hjertemassasje og livredning.

Imani blir etter hvert fraktet til et lokalt sykehus hvor hun blir erklært død, men nå har flere begynt å fatte mistanke. En mistanke som blir bekreftet under obduksjonen.

Der viser det seg at den lille jenta allerede har vært død i 24 timer, og at scenene på bussen bare var spill for galleriet.

Obduksjon

Allerede da politiet ankom stedet ante de uråd. De trodde at en av de andre passasjerene var Imanis mor da hun var veldig preget av situasjonen.

Den 25 år gamle kvinnen på sin side skal ha sittet stille på setet sitt, og nærmest virket følelsesløs.

Obduksjonen viste så at foreldrene hadde forsøkt å skjule en forbrytelse. Den lille jenta hadde vært utsatt for omfattende vold helt siden fødselen, og hadde blant annet brukne ribbein, en brukket ankel og alvorlige hodeskader.

Dagen etter opptrinnet på bussen ble de to pågrepet, og ved retten i Old Baily i London er de nå begge kjent skyldig i å ha forvoldt Imanis død, samt et forsøk på å skjule ugjerningen. De ble frifunnet for drap.

- Tragisk

Garry Holmes ledet etterforskningen av dødsfallet. Han beskriver saken som «grusom».

- De to orkestrerte en bedragerisk plan i et forsøk på å dekke over det misbruk deres datter hadde blitt utsatt for. Tapet av ethvert barn er tragisk, men kjennsgjerningen at Imani ble torturert og mishandlet, og sannsynligvis hadde store smerter i sine siste timer, er hjerteskjærende, sier han.

Imani var født altfor tidlig, og måtte tilbringe de første 65 dagene av sitt liv i kuvøse. I løpet av den tiden hadde moren besøkt henne 22 ganger. Faren besøkte henne aldri.

BBC skriver også at de to er rusmisbrukere.

Skylder på den andre

Overfor politiet har begge forsøkt å legge skylda på den andre.

Kvinnen har omtalt kjæresten sin som «voldelig» og avhengig av kokain og heroin. Hun la også til at hun «elsket datteren sin, og aldri ville gjøre henne noe vondt».

Han har på sin side nektet for at han hadde vært voldelig mot Imani eller kjæresten.

De har også hevdet at de ikke visste at datteren var død før det ble oppdaget på bussen, men verken jury eller dommer trodde på forklaringene.

De risikerer begge 14 år i fengsel når straffeutmålingen finner sted den 28. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer