Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren skrev kidnapperens brev

De har hele tiden nektet på at de hadde noen befatning med datterens død. Men nå kommer nye avsløringer som knytter foreldrene til mordet på den lille skjønnnhetsmissen JonBenet Ramsey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JonBenet Ramsley ble funnet myrdet i sitt hjem i Boulder i Colorado i desember 1996. Nå kommer USAs mest kjente håndskrifttyder, Donald Foster, med en 100 sider lang rapport til etterforskerne av saken. Ifølge ABC News inneholder rapporten bevis for at det var moren til JonBenet som skrev kidnappingsbrevet.

Identisk håndskrift

Foster har sammenlignet kidnappingsbrevet med håndskrifprøver fra Patsy Ramsey. Hans konklusjon er at ordvalget, innholdet, håndskriften og trykket med pennen er den samme som hos fru Ramsey.

Selv har foreldrene gitt en helt annen versjon av det som hendte da de fant sin datter myrdet.

- Vi fant først kidnappingsbrevet. Deretter fant vi JonBenet død i kjelleren. Vi er uskyldige, sa foreldrene den gangen.

Kidnapperen: Hør nøye etter

Men det er flere ting som peker i retning av at foreldrene kan ha stått bak det grufulle drapet. Etterforskerne har funnet boken 'Mindhunter' i familiens soverom. Den er skrevet av FBIs John Douglas og beskriver en rekke kjente forbrytelser. I boken er et av kapitlene viet en forbrytelse der en ung kvinne blir kidnappet, seksuelt utnyttet og til sist kvelt med teip over munnen. Her bruker kidnapperen samme ordlyd som i kidnappingsbrevet til JonBenets foreldre.

- Hør nøye etter nå, innleder kidnapperen samtalen når han presenterer sine krav. Eksakt samme formulering - fulgt av et utropstegn - ble funnet i brevet fra JonBenets påståtte kidnappere.

Ny sak?

Grafolog Donald Foster har tidligere vært med på å avsløre Una-bomberen Thedore Kacyznski og å avdekke at Newsweeks Joe Klein er den egentlige forfatteren bak 'Primary Colours. Det er påtalemyndighetene i Colorado som skal bestemme om de nye opplysningene omkring mordet skal føre til en rettssak.

SKJØNNHETSMISS:</B> Spekulasjonene rundt foreldrenes innvirkning i datterens død skyter fart i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling