Moren stormet gjennom retten, 15-åring brøt sammen etter sexfelleanklager

Dramatisk etter fengslingsmøtet i sexfelledrapet i Sverige.

FORTVILT: Den 15-årige jenta skjulte seg under et teppe - her ved siden av sin advokat Hanna Lindblom. En av de drapssiktede 25-åringene til høyre. Foto: Roger Vikström / Expressen
FORTVILT: Den 15-årige jenta skjulte seg under et teppe - her ved siden av sin advokat Hanna Lindblom. En av de drapssiktede 25-åringene til høyre. Foto: Roger Vikström / ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle de fire siktede i saken der en 32-åring ble banket opp og drept, etter det han trodde var et sextreff, ble i dag framstilt for fengsling.

De to 25-åringene som antas å være hovedmennene i saken er varetektsfengslet, siktet for ran og drap. Den 18-årige jenta er fengslet, siktet for ran - mens 15-åringen slapp varetekt.

Politiet tror de to unge jentene avtalte å møte en 32 år gammel mann på nettet, for at han skulle kjøpe sex. Da mannen møtte fram på avtalt møtested, Järva krog omkring fem kilometer nord for Stockholm, kom de to 25-åringene fram og forsøkte å rane mannen. Da han ytte motstad endte det med at han ble drept.

Ifølge venner av de siktede var det på datingnettstedet Badoo at 32-åringen traff jentene.

Innrømmer ransplan Begge de to 25-åringene nekter straffskyld.

- Min klient er sterkt preget av hendelsene og anklagene, sier Martin Cullberg, advokaten til den ene 25-åringen, til Aftonbladet.

18-åringen har nylig vært involvert i to lignende saker, ifølge svensk presse: Hun ble 4. september siktet for ran, 5. september for grovt ran. Hun erkjenner at de lurte 32-åringen i ei sexfelle for å loppe ham for penger.

- Det var meningen at jentene skulle lure mannen gjennom å få ham til å tro at han skulle kjøpe sex. Tanken var at de skulle lure fra ham penger. De hadde aldri tenkt at det skulle ende med vold, og min klient er helt uskyldig når det gjelder voldsbruken. Hun så det ikke engang, sier 18-åringens advokat, Clea Sangborn, til Aftonbladet.

ERKJENNER: Den 18-årige jenta skjulte seg bak ei pute i retten. Hun erkjenner at den nå avdøde 32-åringen skulle ranes. Advokat Clea Sangborn til venstre. Foto: Roger Vikström / Expressen
ERKJENNER: Den 18-årige jenta skjulte seg bak ei pute i retten. Hun erkjenner at den nå avdøde 32-åringen skulle ranes. Advokat Clea Sangborn til venstre. Foto: Roger Vikström / Expressen Vis mer

Sangborn opplyser at 18-åringen har det svært vanskelig.

Morens drama Det gjelder også den 15-årige jenta som fortsatt er mistenkt i saken, men altså slipper varetekt.

Ifølge Aftonbladet-kommentator Oisin Cantwell utspant det seg dramatiske scener i retten. I sin rettskommentar beskriver han hvordan 15-åringens mor fortvilt løp gjennom rettslokalet, for å komme bort til sin datter.

15-åringen brøt ut i høylydt gråt og skrek høyt av frykt og desperasjon.

15-åringens advokat Hanna Lindblom ønsket at klienten skulle få ha med seg moren inn i retten, selv om rettsmøtet foregikk bak lukkede dører. Ønsket ble klubbet ned, til 15-åringen og morens fortvilelse.

JÄRVA KROG: I området midt på bildet møtte 32-åringen sine overfallsmenn. Foto: Joakim Berglund / Expressen
JÄRVA KROG: I området midt på bildet møtte 32-åringen sine overfallsmenn. Foto: Joakim Berglund / Expressen Vis mer