Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokko-drapene:

Moren til dansk drapsoffer: - De har slaktet min datter

- Da jeg gikk ut og så at det sto to betjenter der, så visste jeg hva som hadde skjedd.

DREPT: Mandag ble en dansk og en norsk kvinne funnet drept med stikkskader i en fjellregion i Marokko. Tre personer er pågrepet for drapet ifølge myndigheter og lokale medier i landet. Video: Chouf.tv / NTB Scanpix / AP DV Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) som ble funnet drept i en fjellregion i Marokko mandag. Det bekrefter familiene til de to ofrene.

Begge ble funnet med voldsskader fra en skarp gjenstand.

Tirsdag morgen bekreftet marokkanske myndigheter at en person er pågrepet, mistenkt for å stå bak dobbeltdrapet. Ytterligere to personer, som skal være marokkanske menn, ble tirsdag ettermiddag pågrepet for drapene. Det sier en kilde nær etterforskningen til det marokkanske nyhetsnettstedet 2M.ma.

- Vi har bistått med varsling av familien som bor på Bryne. Det er politiet i Marokko som styrer etterforskning, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm til Dagbladet.

Kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos opplyser at dansk og norsk politi har opprettet kontakt i saken.

- Reis aldri til Marokko

Moren til den danske kvinnen som ble drept, Helle Jespersen, snakker nå ut.

«Reis aldri til Marokko. De har slaktet min datter Louisa og hennes venninne med en skarp gjenstand. Så jula står i sorgens tegn», skriver Jespersen på Facebook.

Jespersen sier til den danske avisa BT at hun satt sammen med sine tre barn og så på julekalender på TV, da en norsk bekjent av datteren tok kontakt med offerets bror. Nordmannen lurte på om familien hadde hørt fra 24-åringen, fordi en dansk og en norsk kvinne hadde blitt drept i Marokko.

- Vi sa nei. Da svarte nordmannen at det var godt, fordi det sto at de pårørende hadde blitt informert, forteller hun til BT.

Familien var lettet, men bare ti minutter seinere ringte det på døra.

- Da jeg gikk ut og så at det sto to betjenter der, så visste jeg hva som hadde skjedd. Jeg brøt sammen og var helt ferdig. Det er tungt, sier hun.

Jespersen beskriver dattera som en glad og positiv jente, som var godt likt av alle. Hun sier også at dattera alltid fikk fram det beste i andre mennesker.

Sjokkert lokalmiljø

Området hvor kvinnene ble funnet beskrives som et isolert fjellområde rundt 10 kilometer unna turistlandsbyen Imlil i Atlas-fjellene, cirka en halvannen times kjøretur fra Marrakech.

Der har hendelsen sjokkert lokalbefolkningen.

- Det er forferdelig. Imlil er et rolig og trygt område, og det har aldri skjedd noe kriminelt her så lenge jeg har levd. Nå venter vi bare på å få vite mer om hva som har skjedd, sa en kvinne som driver et hotell i går Imlil til Dagbladet.

Lokale myndigheter og sikkerhetsstyrker er på stedet og har satt i gang en åpen etterforskning for det de antar er en kriminell handling, meldte lokale myndigheter i går.

MAROKKO: Kvinnene skal ha blitt funnet nær fjellandsbyen Imlil i Marokko ifølge lokale medier. Bildet viser sikkerhetsstyrker i nærheten av åstedet. Foto: marrakechalaan.com / AP / NTB Scanpix
MAROKKO: Kvinnene skal ha blitt funnet nær fjellandsbyen Imlil i Marokko ifølge lokale medier. Bildet viser sikkerhetsstyrker i nærheten av åstedet. Foto: marrakechalaan.com / AP / NTB Scanpix Vis mer

Jobber fortsatt med bekreftelse

Pressetalsperson for Utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde, bekreftet i går overfor Dagbladet at den norske kvinnens pårørende har blitt varslet.

- Vi ble informert i dag om at en norsk og en dansk statsborger skal ha omkommet. Vi samarbeider med den danske ambassaden der nede for å skaffe en offisiell bekreftelse på dødsfallene, sa Lunde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!