- Moren til de bortførte jentene vil møte politiet

Det er fortsatt uvisst hvor de to jentene som forsvant fra sin fars hjem i Åmli natt til igår befinner seg. Moren vil idag ta kontakt med politiet, ifølge advokaten hennes.

Bortført: Mora til de to jentene som ble bortført fra farens (47) hjem (bildet) sier at jentene er i god behold.                         Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
Bortført: Mora til de to jentene som ble bortført fra farens (47) hjem (bildet) sier at jentene er i god behold. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Verken Agder eller Vestfold politidistrikt hadde tirsdag formiddag anelse om hvor jentene oppholder seg.

- Det er ikke noe nytt i saken, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt til NTB.

Har det bra Moren til jentene på 13 og 14 år har til flere medier opplyst at jentene har det bra, og at de er hos henne på et hemmelig sted.

Kvinnen har avtalt å møte politiet og barnevernstjenesten i Vestfold tirsdag, opplyser kvinnens advokat, Skalpe Bjørnli, til Fædrelandsvennens nettutgave.

Til VG sier kvinnen at hun vil overlate saken til rettsvesenet, og at hun er sikker på at hun vil få fortsatt omsorg for jentene.

Sju personer er siktet etter at jentene ble tatt med fra sin fars hjem i Åmli natt til mandag. Konflikt om hvem av foreldrene som skal ha den daglige omsorgen for jentene, skal være bakgrunnen for bortføringen.

Moren er ikke blant de siktede, men politiadvokat Håvard Ryengen sier at de vil vurdere hennes status.

Ikke kidnapping - Moren mener det ikke er snakk om kidnapping, siden hun har den daglige omsorgen for døtrene. Hun sier jentene skulle ha kommet tilbake til henne for tre dager siden etter å ha tilbrakt sommerferien hos sin far.

Ifølge advokat Bjørnli er ikke moren bekymret for en eventuell siktelse.

- Det tror jeg ikke hun frykter. Moren har den daglige omsorg for barna, sier advokaten. Hun mener jentene ikke kommer til å returnere til faren.

De sju som er pågrepet er siktet for ulovlig inntrengning, ulovlig tvangsbruk, vold under særdeles skjerpende omstendigheter og bortføring, eller medvirkning til dette. De ble avhørt mandag ettermiddag og kveld. To av de siktede er brødre av jentene, mens de andre er familiemedlemmer og venner.

(NTB)