Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moren til det nedkjølte spedbarnet er avhørt

Politiet jobber fortsatt med å finne årsaken til at spedbarnet falt ut av barnevognen.

KRITISK SKADD: En ti måneder gammel baby ble søndag kveld funnet sterkt nedkjølt ved et bolighus i Onsøy i Fredrikstad kommune. Barnet var kritisk skadd da det ble funnet, og situasjonen skal nå være stabil men alvorlig.
Foto: Andreas Utberg  / Utrykningsnytt / NTB scanpix.
KRITISK SKADD: En ti måneder gammel baby ble søndag kveld funnet sterkt nedkjølt ved et bolighus i Onsøy i Fredrikstad kommune. Barnet var kritisk skadd da det ble funnet, og situasjonen skal nå være stabil men alvorlig. Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sterkt nedkjølt 10 måneder gammel baby ble søndag kveld funnet ved et bolighus i Onsøy utenfor Fredrikstad. Spedbarnet ble beskrevet av politiet som «sterkt nedkjølt og nærmest livløst».

Avhørt moren Politiet har mandag ettermiddag og kveld avhørt mor til barnet, og hun har status som vitne i saken.

- Jeg kan på grunn av etterforskningsmessige forhold ikke gå ut med detaljer fra dette avhøret. Det er fortsatt mange forhold rundt saken som er ubesvart og det gjenstår en del etterforskning. Vi holder også fremdeles på med tekniske undersøkelser på stedet der barnet ble funnet, sier jourhavende politijurist i Østfold politidistrikt, Jon Granrud til Dagbladet.

Mandag kveld forteller politijuristen at tilstanden til babyen har stabilisert seg.

- Men helsetilstanden er fremdeles alvorlig, sier Granrud til Dagbladet. Barnet blir fremdeles behandlet i lunge- og hjertemaskin.

Far til barnet har også status som vitne i saken, men han har så langt ikke blitt avhørt.

- Nei, han har ikke blitt avhørt ennå. Det er usikkert når dette vil skje, sier Granrud til Dagbladet.

Få detaljer Tidligere på mandag sa han at politiet har en formening om hva som har skjedd i saken, men at han ikke kunne gi mer detaljerte opplysninger, ifølge NTB.

- Vanskelig å konkludere Det var sykehuset som varslet politiet om det nedkjølte barnet. På bakgrunn av det, ble det startet en undersøkelsessak for å få klarhet i hva som har skjedd.

Mandag formiddag sa fungerende leder for kriminalseksjonen til NTB, Jan Ekeberg, at de ikke hadde mistanke om noe kriminelt eller at det som skjedde var «en villet situasjon». Granrud legger inn et forbehold:

- Før vi vet mer, er det vanskelig å konkludere den ene eller andre veien, sier politiadvokaten. Han er ikke kjent med at noen av de to foreldrene er tidligere kjenninger av politiet.

Hele Norges coronakart