<strong>FRILUFTSGLAD:</strong> Maren Ueland beskrives av moren som en varm og friluftsglad jente. Bildet publiseres etter tillatelse fra familien. Foto: Privat
FRILUFTSGLAD: Maren Ueland beskrives av moren som en varm og friluftsglad jente. Bildet publiseres etter tillatelse fra familien. Foto: Privat Vis mer

Moren til drepte Maren (28): - Det er så grotesk. Det er galskap

Mandag ble norske Maren og danske Louisa funnet av andre turister i et fjellområde i Marokko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er så grotesk. Det er galskap. Ren og skjær galskap, sier Irene Ueland (49) til Stavanger Aftenblad.

I går kveld fikk hun sjokkbeskjeden: Hennes 28 år gamle datter hadde blitt funnet drept sammen med danske Louisa Vesterager Jespersen. De to var på tur i Atlasfjellene sør for Marrakech i Marokko.

Fikk beskjeden i bilen

Da nyheten om at en norsk og en dansk kvinne hadde blitt funnet døde i Marokko ble publisert på norske nettsteder mandag kveld, ble Maren Uelands familie bekymret.

Hennes mor valgte å ringe politiets nødnummer, men da hadde ikke politiet svar til henne.

- Litt seinere ringte de meg, mens jeg var på tur i bilen fra Varhaug og hjem til Bryne. De bad meg finne en plass å stoppe. Da skjønte jeg at det stemte, det vi fryktet aller mest, sier Irene Ueland til Aftenbladet.

TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapene på den norske og den danske kvinnen i Marokko. Video: 2M.ma Vis mer

- Håper det gikk fort

Hun beskriver det siste døgnet som uvirkelig, og forteller om behovet for å vite hva som skjedde med datteren. Foreløpig vet familien lite om hva som har skjedd med Maren.

- Jeg håper bare det gikk fort. At de ikke var stygge med henne.

Familien ønsker å få fram Marens forkjærlighet for friluftsliv. Også overfor NRK beskriver moren henne som en friluftsglad jente.

- Hun var så utrolig god. Hennes første bud var sikkerhet. Jentene hadde tatt alle forholdsregler før de la ut på denne turen, sier hun til statskanalen.

Familiens bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen forteller til NTB at han ble ringt opp av rådmann Trygve Apeland i Time kommune tirsdag ettermiddag. Rådmannen fortalte at han hadde fanget opp at Uelands mor ønsket ham som bistandsadvokat i saken.

- Jeg har snakket med mor til avdøde. Hun har bedt meg forsøke å forholde meg til mediene, politiet og påtalemyndigheten, slik at hun slipper å måtte gjøre det selv. Jeg kjenner henne fra tidligere, og hun er takknemlig for at jeg kan påta meg dette oppdraget, sier Paulsen til NTB.

- Reis aldri til Marokko

Moren til den danske kvinnen som ble drept, Helle Jespersen, snakket ut tidligere i dag.

«Reis aldri til Marokko. De har slaktet min datter Louisa og hennes venninne med en skarp gjenstand. Så jula står i sorgens tegn», skriver Jespersen på Facebook.

Jespersen sier til den danske avisa BT at hun satt sammen med sine tre barn og så på julekalender på TV, da en norsk bekjent av datteren tok kontakt med offerets bror. Nordmannen lurte på om familien hadde hørt fra 24-åringen, fordi en dansk og en norsk kvinne hadde blitt drept i Marokko.

- Vi sa nei. Da svarte nordmannen at det var godt, fordi det sto at de pårørende hadde blitt informert, forteller hun til BT.

Familien var lettet, men bare ti minutter seinere ringte det på døra.

- Da jeg gikk ut og så at det sto to betjenter der, så visste jeg hva som hadde skjedd. Jeg brøt sammen og var helt ferdig. Det er tungt, sier hun.

Tre personer pågrepet

Området hvor kvinnene ble funnet beskrives som et isolert fjellområde rundt 10 kilometer unna turistlandsbyen Imlil i Atlas-fjellene, cirka en halvannen times kjøretur fra Marrakech.

Der har hendelsen sjokkert lokalbefolkningen.

- Det er forferdelig. Imlil er et rolig og trygt område, og det har aldri skjedd noe kriminelt her så lenge jeg har levd. Nå venter vi bare på å få vite mer om hva som har skjedd, sa en kvinne som driver et hotell i går Imlil til Dagbladet.

Tre personer er pågrepet for drapene. De er alle marokkanske statsborgere. Den første personen som ble pågrepet i morges skal ha glemt id-kortet sitt på åstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer