TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet skal ha DNA-spor av den siktede 18-åringen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet skal ha DNA-spor av den siktede 18-åringen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / DagbladetVis mer

Moren til Hilda-siktede vil møte sin fengslede sønn

- Vi er sjokkert og fortvilet, sier moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OS/OSLO (Dagbladet): Moren til 18-åringen som er siktet for drapet på 98 år gamle Hilda Feste, sier pågripelsen av sønnen kom som et sjokk. Nå ønsker hun å få møte ham i fengselet.

Moren ønsker ikke selv å bli intervjuet, men har uttalt seg til Bergens Tidende gjennom en talsperson.

- Det er umulig for oss å forstå at han har gjort det han beskyldes for. Han er arbeidsom og snill, en god gutt. Pågripelsen kom som et sjokk for oss alle, sier hun.

Vil møte sønnen Hun har ikke sett sønnen siden tirsdag, da han ble pågrepet og siktet. Fredag blir 18-åringen framstilt for varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. Dersom politiet får medhold, vil han sitte i full isolasjon de to første ukene.

- Jeg ønsker å møte min sønn. Vi er fortvilet. Det føles forferdelig og urimelig. Det burde være mulig for meg å møte ham med politiet til stede før fengslingsmøtet, sier moren.

Den siktede mannen skal i fengslingsmøte i Nordhordland tingrett i Bergen fredag klokka 10.

Den drapssiktede 18-åringen fra Os satt i et fem timer langt avhør torsdag kveld. Etterpå ble han kjørt ut til Bergen fengsel.

- Utsatt for overgrep Politiet har tidligere uttalt at Hilda Feste også kunne være utsatt for et seksuelt overgrep før hun ble drept i sitt hjem klokka 21.15 første nyttårsdag. I går gjennomgikk etterforskningsledelsen grunnlaget for siktelsen en gang til. Da han ble pågrepet tirsdag kveld, ble han siktet for forsettlig drap.

Etter det Dagbladet erfarer utvides denne til også å omfatte voldtekt.

Den nye siktelsen vil bli presentert for 18-åringen når han blir framstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett klokka 10 i dag.

DRAPSOFFERET: Hilda Feste (98). 
Foto: Oddmund Lunde
DRAPSOFFERET: Hilda Feste (98). Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier til Dagbladet at hans klient tar siktelsen tungt, men at han har vært fattet under det lange avhøret.

Vasket klærne Det har også vært tema i avhør hvorfor siktede fikk klærne sine vasket med en gang han våknet dagen etter drapet.

Han våknet ved 15-tida dagen etter at Hilda ble drept.

Advokat Knudsen bekrefter overfor Dagbladet at det var den drapssiktede mannen som selv la våte klær på vaskerommet slik at det ble vasket. Det ble gjort etter at han våknet klokka 1500 etter en dag med mye sprit, og kanskje et drap.

- Han hadde vært på fylla. Kilder i familien har fortalt meg at klærne var våte og at han derfor la dem til vask. Deretter skal det ha vært moren som vasket klærne, sier Knudsen.

TENTE LYS: Det er tent lys til minne om Hilda Feste utenfor huset der hun bodde. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
TENTE LYS: Det er tent lys til minne om Hilda Feste utenfor huset der hun bodde. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet Vis mer