Moren til Livia og Alessia har reist til Korsika for å hjelpe politiet

Irina Lucidi skal bistå i jakten på de forsvunne tvillingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren til de forsvunne sveitsiske tvillingene Alessia og Livia, Irina Lucidi, ankom i dag den franske øya Korsika, melder nyhetsbyrået AFP

Hun skal nå slutte seg til fransk politi, og bistå dem i arbeidet etter å finne spor som kan føre dem til tvillingene.  

Lucidi ankom Korsika sammen med sin bror i et privatfly.

Umiddelbart ble hun fraktet ombord i et politihelikopter og flydd over steder tvillingenes far, Matthias Schepp, har nevnt i brev han har skrevet til moren.  

Lucidi bestemte seg for å reise til Korsika etter samtaler med fransk politi. De tror at hennes tilstedeværelse kan være viktig:  

- Morens tilstedeværelse gjør det mulig for oss å oppsøke steder hvor familien har vært på ferie et par år tilbake, sier politiet til AFP.    

Ikke gitt opp håpet Selv om sjansene er små for å finne tvillingene i livet, sier Lucidi at hun ikke har gitt opp håpet:  

UTEN SPOR: Siste livstegn fra tvillingene Livia og Alessia var 31. januar i år. Politi i både Frankrike, Sveits og Italia leter nå på spreng etter spor som kan føre dem til seksåringene. Foto: AFP PHOTO/POLICE CANTONALE VAUDOISE/HO
UTEN SPOR: Siste livstegn fra tvillingene Livia og Alessia var 31. januar i år. Politi i både Frankrike, Sveits og Italia leter nå på spreng etter spor som kan føre dem til seksåringene. Foto: AFP PHOTO/POLICE CANTONALE VAUDOISE/HO Vis mer

- Jeg er helt ødelagt og desperat, men jeg må fortsette å være sterk. Jeg vil gjøre alt som er nødvendig for å finne Livia og Alessia, eller i det minste finne ut hva som er sannheten, sier tvillingenes mor Irina Lucidi til det italienske nyhetsbyrået ANSA.  

- Tiden går, og lidelsen vokser, men til tross for alt dette har jeg ikke mistet håpet, og jeg håper jeg nok en gang kan få se jentene mine i live, sier hun.  

Barna ble sist sett på Korsika 31. januar.  

- De hviler i fred
Faren, Matthias Schepp, hadde hatt barna på besøk i helgen, og skulle levere tvillingene til moren i Sveits 30. januar - men fire dager senere tok han sitt eget liv ved å kaste seg foran et tog i Italia.  

Samme dag forfattet han et brev hvor han hevder å ha tatt livet av seksåringene:

- Jeg vil være den siste som dør. Jeg har allerede drept jentene. De hviler i fred. De har ikke lidd, skal han ha skrevet i brevet. 

Schepp har ikke gitt noen antydninger til hvor barna kan befinne seg.  

SELVMORD: Matthias Schepp tok livet av seg 3. februar i år. Samme dag sendte han et brev til sin tidligere kone hvor han fortalte at han har drept tvillingene. Politiet har ingen spor, og leter intenst etter Livia og Alessia. Foto: AFP PHOTO / POLICE CANTONALE VAUDOISE / HO
SELVMORD: Matthias Schepp tok livet av seg 3. februar i år. Samme dag sendte han et brev til sin tidligere kone hvor han fortalte at han har drept tvillingene. Politiet har ingen spor, og leter intenst etter Livia og Alessia. Foto: AFP PHOTO / POLICE CANTONALE VAUDOISE / HO Vis mer

Fransk politi mener Schepp forlot Korsika alene - dermed kan det være sannsynlig at barna er å finne på øya.  

I mellomtiden er italiensk politi i gang med å undersøke området i nærheten av der Schepp begikk selvmord. De håper å finne en GPS fra bilen Schepp brukte for å kartlegge hans kjørerute fra han forlot Sveits 28. januar og til han ble funnet i Italia 3. februar.  

Ukjent kvinne
Politiet skal også være på utkikk etter en ukjent kvinne: franske Olga Orneck hevder hun så barna sammen med faren og en ukjent kvinne i landsbyen Proproano.  

- Kvinnen var mellom 45 og 50 år med brunt hår, og hadde på seg en halvlang svart kåpe og hvite bukser. Hun var ikke fra Propriano - for da ville jeg ha kjent henne igjen, sier Orneck til AFP.     

BISTÅR: Her lander Irina Lucidi i Korsika sammen med sin bror. Hun skal bistå politiet ved å vise steder hvor familien tidligere har vært på ferie. Foto: AFP PHOTO STEPHAN AGOSTINI
BISTÅR: Her lander Irina Lucidi i Korsika sammen med sin bror. Hun skal bistå politiet ved å vise steder hvor familien tidligere har vært på ferie. Foto: AFP PHOTO STEPHAN AGOSTINI Vis mer