Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokko-drapene:

Moren til Marokko-tiltalt: - Han er ingen ekstremist

Guervos Gema sier til Dagbladet at hun tror at sønnen er uskyldig.

MAROKKO: I dag starter rettssaken mot de 24 personene som er tiltalt for drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen. Reporter: Line Fransson. Video: John Terje Pedersen. Klipp: Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SALÉ (Dagbladet): I dag starter rettssaken mot de 24 personene som er tiltalt i forbindelse med drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen.

Dagbladet er til stede under rettssaken som foregår i terror-spesial-domstolen i byen Salé i Marokko.

I RETTEN: Guervos Gema kaller opptakten til rettssaken mot sønnen «en forferdelig prosess». Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
I RETTEN: Guervos Gema kaller opptakten til rettssaken mot sønnen «en forferdelig prosess». Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Her møter vi Guervos Gema, moren til spansk-sveitsiske Kevin Zoller, som ble pågrepet i Marokko 29. desember i fjor. Han er tiltalt for å ha trent opp flere av de tiltalte. Han skal blant annet ha hjulpet de hovedtiltalte med våpenopplæring.

Kevin Zoller har ikke erkjent straffskyld.

- Sønnen min er uskyldig. Han og familien var i Sveits da dette skjedde. Om han var en del av det, ville han aldri reist tilbake til Marokko, sier moren, Guervos Gema, til Dagbladet.

- Tung barndom

Hun mener politiet ikke har gjort nok for å etterforske sønnens rolle i drapssaken. Hun beskriver opptakten til rettssaken som en «forferdelig prosess».

Ifølge Gema har hun hatt kontakt med sønnen mens han har sittet i fengsel, men hun forteller at de bare har kunnet vinke til hverandre og at de ikke fått snakket ordentlig sammen.

- Vi frykter at han kan få opp til 30 års fengsel, men jeg håper og tror at rettferdigheten vil seire, sier moren.

Hun forteller at hun bare var 18 år gammel da hun fikk ham, og at faren hans er død.

- Kanskje har jeg ikke passet godt nok på ham underveis. Han har hatt en tung barndom, men det betyr ikke at han er skyldig. Tvert imot, sier Gema.

MAROKKO: Bak denne døra i utkanten av Marrakech, bodde en av de drapsmistenkte. Dagbladet har møtt faren og broren hans. Video: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Elsker fotball

Hun forklarer at sønnen er muslim, men at han likevel røykte og hadde tatoveringer.

- Han er ingen ekstremist, slår hun fast.

Gema forteller Dagbladet at sønnen elsker fotball, og at han pleier å følge med på et marokkansk fotballag.

- Han elsker alle og dro stadig til en kirke i Marrakech for å hjelpe fattige. Han var både med kristne og muslimer. Han var ingen ekstremist, sier Gema.

Rettssaken skulle egentlig ha startet den 2. mai, men ble som forventet utsatt til 16. mai, og så utsatt igjen. De tiltalte er plassert i fem ulike fengsler, og er delt inn i ulike grupper.

De hovedmistenkte i saken er gateselgeren Abdessamad Ejjoud (25), rørleggeren Abderrahim Khayali (33), snekkeren Younes Ouaziyad (27) og gateleverandøren Rachid Afatti (33).

Marokkaneren Abdesamad El Joud er den som antas å være hovedmannen, eller «bøddelen», som marokkanske Medias24 kaller ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!