Marokko-drapene:

Moren til Marokko-tiltalt: - Han er ingen ekstremist

Guervos Gema sier til Dagbladet at hun tror at sønnen er uskyldig.

MAROKKO: I dag starter rettssaken mot de 24 personene som er tiltalt for drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen. Reporter: Line Fransson. Video: John Terje Pedersen. Klipp: Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SALÉ (Dagbladet): I dag starter rettssaken mot de 24 personene som er tiltalt i forbindelse med drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen.

Dagbladet er til stede under rettssaken som foregår i terror-spesial-domstolen i byen Salé i Marokko.

Her møter vi Guervos Gema, moren til spansk-sveitsiske Kevin Zoller, som ble pågrepet i Marokko 29. desember i fjor. Han er tiltalt for å ha trent opp flere av de tiltalte. Han skal blant annet ha hjulpet de hovedtiltalte med våpenopplæring.

Kevin Zoller har ikke erkjent straffskyld.

- Sønnen min er uskyldig. Han og familien var i Sveits da dette skjedde. Om han var en del av det, ville han aldri reist tilbake til Marokko, sier moren, Guervos Gema, til Dagbladet.

- Tung barndom

Hun mener politiet ikke har gjort nok for å etterforske sønnens rolle i drapssaken. Hun beskriver opptakten til rettssaken som en «forferdelig prosess».

Ifølge Gema har hun hatt kontakt med sønnen mens han har sittet i fengsel, men hun forteller at de bare har kunnet vinke til hverandre og at de ikke fått snakket ordentlig sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer