DOMMEDAG: Nancy Lanza forberedte seg på dommedag. Hun hadde store lagre med vann, mat og våpen i huset. Foto: REUTERS/Courtesy Family of Nancy Lanza/Scanpix.
DOMMEDAG: Nancy Lanza forberedte seg på dommedag. Hun hadde store lagre med vann, mat og våpen i huset. Foto: REUTERS/Courtesy Family of Nancy Lanza/Scanpix.Vis mer

Moren til massemorderen Adam Lanza var dommedags-prepper

Nancy Lanza hamstret mat og forberedte seg på dommedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun forberedte seg på det verste. Sist vi besøkte henne snakket vi om å forberede oss til den stor krise og hun spurte meg om jeg var klar for det som ville komme når økonomien kollapset, sier svigersøstra Marsha Lanza ifølge Daily Mail.

Hun var en såkalt «Doomsday Propper» (prepper) som lagret mat, vann og andre varer som skulle hjelpe henne og familien til å overleve den dagen verden går i stå.

Hun hadde også en stor våpensamling for å forsvare seg mot eventuelle inntrengere i det luksuriøse familiehuset i Newtown, Connecticut.
Det er også kjent at det var hun som lærte sønnen Adam Lanza å skyte.

«Doomsday Preppers» er et populært reality-show som sendes på National Geographic, og handler om dem som gjør alt de kan for å være så godt forberedt på dommedag som overhodet mulig. Nancy Lanzas våpensamling, som massemorderen benyttet under den dødelige massakren på Sandy Hook barneskole i Newtown, var en del av forberedelsene til dommedag.

Mistet kontakten
I intervjuet som var gjort mindre enn en uke før skolemassakren med en lokal tv-stasjon, kom det også fram at Nancy Lanza var redd for at hun «mistet kontakten» med sønnen sin.

- Hun sa at forholdene med sønnen forverret seg og at hun hadde problemer med å nå inn til han, sier en venninne som ikke ønsket å bli navngitt.

MASSEDRAPSMANN: Adam Lanza (innfelt) drepte 20 barn og seks voksne ved Sandy Hook barneskole i Newtown Connecticut i går. Men før han startet massakren drepte han sin eget mor, som han bodde sammen med. Til slutt tok han selvmord. Foto: Emmanuel Dunand / AFP Photo.
MASSEDRAPSMANN: Adam Lanza (innfelt) drepte 20 barn og seks voksne ved Sandy Hook barneskole i Newtown Connecticut i går. Men før han startet massakren drepte han sin eget mor, som han bodde sammen med. Til slutt tok han selvmord. Foto: Emmanuel Dunand / AFP Photo. Vis mer

52-årige Nancy var Adams første offer under skolemassakren fredag. Sønnen Adam skjøt sin egen mor flere ganger i ansiktet før han gjennomførte massedrapene på ytterligere 26 personer. Tre av våpnene som Nancy eide, en Glock-pistol, en Sig Sauer og en Bushmaster-rifle, ble funnet etter massakren på Sandy Hook-skolen. Politiet har imidlertid ennå ikke bekreftet at det faktisk var morens våpen Adam brukte i drapsraidet.

Det er tidligere kjent at gjerningspersonen hadde fyrt av rundt 100 skudd i skoleskytingen, og at han hadde store mengder ammunisjon på seg da han bestemte seg for å begå selvmord.   

Dette vitner om at han muligens hadde «større planer» enn det som faktisk ble gjennomført, melder flere amerikanske medier.

ENGLER: 27 engler er satt opp i en hage like i nærheten av Sany Hook barneskole i Newtown der Adam Lanza drepte 20 barn og 6 voksne. Foto: AFP/Scanpix.
ENGLER: 27 engler er satt opp i en hage like i nærheten av Sany Hook barneskole i Newtown der Adam Lanza drepte 20 barn og 6 voksne. Foto: AFP/Scanpix. Vis mer