Moren vil ikke la sjiraffkalven die

Dyreparken forer med kumelk for å holde den i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrepasserne i Kristiansand dyrepark jobber tirsdag hardt med å redde livet til den lille sjiraffkalven som kom til verden i går.

Gir den kumelk

Da kom den første sjiraffkalven til verden i Kristiansand dyrepark på 17 år. Den nye ynglingen er 1,70 meter høy, men tilstanden er usikker. Moren Malin trekker seg nemlig unna hver gang kalven prøver å ta til seg melk.

- Vi tvangsfôrer kalven med kumelk, råmelk fra ku. Det ser ut til at det fungerer foreløpig, men hun er slapp og vi er bekymret for hva som skjer de nærmeste dagene. Det er fare for at kalven kan dø, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark til NTB.

Moren vil ikke

Dyreparkens kunnskap om sjiraffkalver var 17 år gammel, og parken har også hentet inn råd fra andre dyreparker.

- Det er visstnok vanlig at moren er sår i jurene de første dagene. Kalven går stadig bort og prøver, og vi håper at moren til slutt tar hintet. Kalven opplever nok denne tvangsforingen som traumatisk. Vi gjør alt i vår makt for å få dette til, sier Aamot.

I parken er det også en sjiraffhann. Direktøren mener han vil være en perfekt make for den lille kalven hvis hun vokser til, og dermed kan de avle bestanden videre. Foreløpig har ikke kalven fått et navn.

- Lederen for dyreavdelingen er redd for at dette kan gå begge veier. Vi gir ikke henne navn før vi vet at alt går bra, sier Aamot.

(NTB)