Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Moren ville skåle for at Bobby (10) var død

Stefaren om morens reaksjon på at sønnen var drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag i forrige uke startet rettssaken mot moren (30) og stefaren (39) til den drepte 10 år gamle Bobby.

De står tiltalt for å ha torturert og drept den utviklingshemmede gutten på stefarens avsidesliggende gård ved Nässjo i Småland.

I dag var det stefarens tur til å vitne i den rystende rettssaken.

Da moren vitnet i forrige uke beskrev hun inngående hvordan hun og stefaren slepte guttungen ut i snøen, kledde av ham, teipet ham fast på en stol og lot ham sitte der i minusgradene, før de til slutt slepte ham opp i sengen.

På spørsmål om hvorfor moren ikke ringte etter hjelp da Bobbys puls forsvant, svarte hun slik:

- Jeg var i sjokk og nedbrutt, sa hun i retten forrige onsdag.

Ble glad

I dag ga stefaren en ganske annen versjon. Ingen ting ble sagt om torturen av Bobby. I stedet fortalte han retten at Bobby hadde gått opp på rommet etter middag, og at de senere fant ham død.

BLE ET HELVETE: Tilværelsen for utviklingshemmede Bobby (10) ble et mareritt da han og moren flyttet til stefarens småbruk. Foto: Scanpix
BLE ET HELVETE: Tilværelsen for utviklingshemmede Bobby (10) ble et mareritt da han og moren flyttet til stefarens småbruk. Foto: Scanpix Vis mer

Da skal moren blitt glad, og foreslo at de skulle feire det, skriver Aftonbladet. Stefaren på sin side skal ha forsøkt gjenopplivingsforsøk og foreslått at de skulle ringe etter hjelp.

Men det initiativet motsatte moren seg.

- Hun ville skåle. Eller feire at faenskapet er borte. Hun var opprømt og glad på et vis, sa stefaren i retten i dag.

Flyttet inn hos sexsadist

Bobby led av en arvelig kromosomforstyrrelse, som gir psykisk utviklingshemning og autistiske trekk. Hans liv forandret seg dramatisk den dagen moren traff 39-åringen, som vitnet i dag.

Etter tre måneder hadde moren forlovet seg med sin nye partner - uvitende om at han hadde sonet tre år i fengsel for sexsadisme mot to andre kvinner.

I august flyttet moren og Bobby til 39-åringens småbruk. Men det var først da vinteren kom at helvete virkelig brøt løs for Bobbys del. Ifølge politirapportene drakk moren og stefaren tett. Og de mishandlet Bobby.

- Ut din jævel

- Moren ville skåle for at Bobby (10) var død

Bobby kranglet med moren den kvelden han døde, fortalte stefaren i dag. Han vedgår at moren gjerne ville ha sønnen ut i snøen, og at han hjalp sin samboer med å legge snø på kroppen til gutten.

- Hun ropte: Nå skal du ut din jævel, sa stefaren om moren, ifølge Expressen.

Men stefaren fortalte ingen ting om eltortur og hvordan de begravde Bobby med snøskuffe, slik moren gjorde da hun vitnet.

Stefarens vitnemål skilte seg fra morens på flere punkter. Bobby ble ifølge stefaren ikke slept opp i sengen etter at de hadde lagt Bobby ute i snøen. Han gikk selv, mente stefaren, og forklarte at alle tre spiste middag sammen. Etter på gikk Bobby på rommet, og det var der de fant ham død i sengen.

Mens stefaren ga en langt mindre grusom versjon av det som skjedde den kvelden Bobby døde, satt moren med hendene i fanget og kikket bare tidvis bort på 39-åringen mens han vitnet, skriver Aftonbladet.

Moren meldte sønnen savnet på et kjøpesenter noen dager før liket av han ble funnet på bunnen av Lovsjön. Da hadde Bobby vært død i over to uker.

<B>STEFAREN:</B> Stefaren ble fremstilt for fengsling 17.februar i år.
<B>HER SKJEDDE DET:</B> På stefarens smårbruk ved Nässjo i Småland ble Bobby mishandlet.
<B>RYSTENDE RETTSSAK:</B> Rettssaken hvor moren og stefaren til Bobby står tiltalt for å ha torturert og drept den 10 år gamle gutten følges med stor medieinteresse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling