Renate-saken:

Morens drapsmann dømt: - Er skuffa

En 48-åring er dømt til 15,5 års fengsel for drapet på Renate Strand Normann. Avdødes sønn synes straffen er for lav. - Jeg er redd han er ute igjen på gata om ti år, sier han.

SAVN: Patrick Normann mistet moren sin den 22. april i fjor. Nå er en mann dømt for drapet på henne. Sønnen sier at han er misfornøyd med domsavsigelsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
SAVN: Patrick Normann mistet moren sin den 22. april i fjor. Nå er en mann dømt for drapet på henne. Sønnen sier at han er misfornøyd med domsavsigelsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aktor hadde lagt ned påstand om forvaring mot den nå 48 år gamle mannen, som i dag ble dømt til 15,5 års fengsel for drapet på Renate Strand Normann i Kvinnherad i april 2021.

Mannen har erkjent straffskyld for grov kroppsskade, men ikke for drap.

I tiltalen heter det at tiltalte slo Normann gjentatte ganger i hodet med en trestokk, som førte til store skader som hun seinere døde av.

Avdødes sønn, Patrick Normann (23) har fulgt store deler av rettssaken, og også selv møtt den nå drapsdømte 48-åringen forut for hendelsen der moren mistet livet i fjor.

MØTER I RETTEN: Renate Strand Normann (42) ble funnet død i Kvinnherad i april i fjor. Onsdag 8. juni møter sønnen Patrick Nordmann i Haugaland og Sunnhordand tingrett, hvor han vil se den drapstiltalte inn i øynene. Foto: Kristian Ridder Nielsen / Dagbladet Vis mer

Ønsket forvaring

Han sier til Dagbladet at han er misfornøyd med domsavsigelsen.

- Jeg er skuffa. 15,5 år er altfor lite. Det betyr i praksis at han er ute igjen på gata om ti år, at han slipper ut igjen da. Jeg er redd han er ute igjen om ti år, sier sønnen, Patrick Normann til Dagbladet.

Han hadde håpet mannen skulle få forvaring.

- Basert på hva jeg fikk se og høre i løpet av rettssaken, er det overraskende at han ikke idømmes forvaring. For meg framsto han som en klar forvaringskandidat, fortsetter sønnen.

- Åpenbart skyldig

Han legger til at han oppfatter at morens drapsmann «er en person som trenger hjelp» - og at han mener at mannen via en forvaringsdom «kunne fått den hjelpen han trenger».

- Jeg skulle ønske han kunne fått hjelp til plagene sine, blant annet sinne, mener Patrick.

At retten slår fast at 48-åringen har drept moren hans, er av betydning, erkjenner Patrick - selv om han mener det var åpenbart at mannen var skyldig i å ha drept moren hans.

Dommen er ikke rettskraftig ennå.

- Skuffet

48-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple forteller Dagbladet at han har vært i retten i dag, og har bare fått sett slutningen på domsavsigelsen mot klienten.

- Klienten er informert og er skuffet over resultatet. Vi skal gjennomgå dommen i ettermiddag, og da ta stilling til anke, sier Riple til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer