Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Morgan i retten for dokumentfalsk

I dag starter saken i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag starter rettsaken mot tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen i Oslo tingrett. Han er tiltalt for dokumentforfalskning, samt falsk politianmeldelse.

Andersen erkjenner ikke straffskyld i saken.

Aktor Svein Holden har tidligere uttalt at det vil komme fram nye opplysninger i retten. Dette stiller Andersens forsvarer seg skeptisk til.
 

- Etterforskningen er avsluttet og jeg skal ha fått alt. Nye ting vil være svært overraskende, sa advokat Cato Schiøtz før retten ble satt i dag.

Ingen møteplikt

Saken vil gå fram til 20. februar og det har vært knyttet stor spenning til om to av hovedaktørene, fotballspilleren John Obi Mikel og agent John Shittu vil forklare seg.

De to har nemlig ingen plikt til å møte i retten ettersom de ikke er norske statsborgere. Et alternativ er videoavhør, eller å gjennomfør forklaringene fra den norske ambassaden i London. Aktor Svein Holden regnet med at dette vil la seg gjennomføre

Mikel sa seg også villig til dette, men den engelske domstolen klarte ikke å organisere dette på så kort varsel. 

I RETTEN FOR DOKUMENTFALSK: Morgan Andersen er tiltalt for dokumentfalsk. Foto: Scanpix
I RETTEN FOR DOKUMENTFALSK: Morgan Andersen er tiltalt for dokumentfalsk. Foto: Scanpix Vis mer

Da retten ble satt i dag ble det klart at Mikel og Shittu ikke vil forklare seg. I stedet blir det opplesing av deres politiforklaringer.

De to forholdene Andersen er tiltalt for skal ha skjedd i 2005 etter at Mikel kom til Lyn. I månedsskiftet mai juni skal han ha levert en falsk kontrakt til Norges fotballforbund. I denne kontrakten skal han ha byttet ut to sider fra den opprinnelige kontrakten som ble til mellom partene i septbember 2004, da Mikel kom til Lyn.

Det skal ha vært side en og fem som ble byttet ut. Videre skal Andersen ha påøfrt initialer på de to sidene, for å gi inntrykk av at det var inngått en avtale med fotballspilleren 22. april 2005, heter det i tiltalen.

Falsk anmeldelse

Andersen er også tiltalt for å ha levert en falsk politianmeldelse mot John Shittu. Her hevdet han at Shittu hadde antedatert en kontrakt mellom FC Lyn og John Obi Mikel til tross for at han visste dette ikke var tilfelle, ifølge tiltalen.

Det er kalt inn til sammen 27 vitner i saken. I tillegg til Mikel og Shittu er det flere fra fotballforbundet som må møte. Lyn-investor og Smart Club-sjefen Atle Brynestad har også blitt innkalt.

image: Morgan i retten for dokumentfalsk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media