Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Morgan-stund har gull i munn

66 lekre Morgan parkerte under ett tak i går og sikret seg plass i Guinness rekordbok. Etterpå hoppet Dagbladet inn i guttedrømmen til Ian Campbell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikledd skinnhjelm og flyjakke i saueskinn setter Ian (60) giret i tredje, og glir oppover Trondheimsveien i 100 km/t.

- Jeg hadde hus, hytte, båt og bil. Alt var på plass. Det var ikke mer å strekke seg etter. Morgan var guttedrømmen. Så jeg kjøpte den i 1986. En Morgan er stiv, rank og hard. Etter fem timer må du brekke opp ryggen. Så du må være ... ikke spesiell, men litt dust for å like den, sier Ian.

175 i Norge

Vinterstid går han ofte i ring rundt drømmen, parkert i garasjen på Konglungen i Asker. En brukt kan du få kjøpt til et par hundre tusenlapper, mens de dyreste ligger opp mot 800 000. 175 norske borgere har skaffet seg Morgan i løpet av 80- og 90-tallet. Det er blitt mye garasjevandring vinterstid.

- Bedre enn sex?

- Ja takk, begge deler. Sex og Morgan, det er en jævlig fin kombinasjon. Og så fryser du litt. Men det er moro. En 17. mai kjørte vi fra Bergen til Oslo, langs hele veien hadde folk pyntet seg og ropte hurra til oss.

Ians Morgan har 1,6 liters Escort XR3-motor med 97 hestekrefter. Den har vært oppe i 160.

- Men det var midt på natta langt fadenivold. Min kone er ikke særlig glad i mer enn 80 langs svingete veier på Vestlandet. Når hun sitter på, er jeg snill gutt. Alene går det fortere, rimeligvis.

Inn i rekordboka

Bilistene på Sinsen forbirases av engelsk nostalgi. Speedometret på valnøttdashbordet jobber.

- Den går fort?

- Ja, for jeg har dobble weber-forgassere, som gjør at vi nesten får en kickdown-effekt.

- Fornøyd med rekorden i Guinness?

- Det var ikke noe vanskelig. Det er bare at ingen hadde tenkt på det før. Det er jo slik utviklingen i verden går videre, sier Ian - ved at noen gjør noe ingen andre har tenkt på.