Morgenbladets redaktør forlater stillingen

Årets redaktør i 2009 slutter.

 SLUTTER I MORGENBLADET: Alf van der Hagen (49) forlater stillingen som ansvarlig redaktør i Morgenbladet etter ni år. Foto: Berit Roald / SCANPIX
SLUTTER I MORGENBLADET: Alf van der Hagen (49) forlater stillingen som ansvarlig redaktør i Morgenbladet etter ni år. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alf van der Hagen (49) forlater stillingen som ansvarlig redaktør i Morgenbladet etter ni år.

- Bakgrunnen for fratredelsen er at styret og ansvarlig redaktør ser ulikt på spørsmål knyttet til den videre driften av Morgenbladet. Vi har derfor funnet det naturlig å avslutte samarbeidet med en omforent avtale, sier Alf van der Hagen og styreleder Bjørn Smith-Simonsen i en felles pressemelding.

Alf van der Hagen har vært ansvarlig redaktør i Morgenbladet siden 2003. Han ble kåret til Årets redaktør av Oslo Redaktørforening i 2009. I hans redaktørtid er Morgenbladets opplag nesten firedoblet fra 7.000 til 26.000. Målt i lesertall er Morgenbladet nå Norges tolvte største avis.

Også i 2011 økte Morgenbladet opplaget mest av alle norske aviser. I år er avisa nominert til hedersprisen Årets avis under de nordiske mediedagene i Bergen i mai.

(NTB)