- Morgendagen ser ut til å bli spesiell. Den vil skille seg ut værmessig

Slik blir været i morgen etter de siste dagers flomkaos.

LETTERE:  Meteorologisk institutt melder at det vil bli bedre vær i morgen. Noe som er gode nyheter for folk som bor i de værutsatte områdene. Foto: NTB Scanpix.
LETTERE: Meteorologisk institutt melder at det vil bli bedre vær i morgen. Noe som er gode nyheter for folk som bor i de værutsatte områdene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ODDA/OSLO (Dagbladet): - Morgendagen ser ut til å bli spesiell, rent værmessig, i de flomutsatte områdene. I dag har det vært mye regn, og på fredag kommer det en del lokale nedbørsmengder sør for Stadt, men morgendagen blir uten nedbør og det vil komme inn en varm front, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Rafael Escobar Løvdal, til Dagbladet.

Det er gledelig nyheter for de som bor i de flomutsatte områdene.

Roligere Etter flommens herjinger de siste dagene, synker nå vannstanden i Aurland, og i morgen får de første evakuerte flomofrene flytte tilbake til Flåm. Dermed kan mange av de evakuerte flytte tilbake til bygda torsdag, melder NRK.

Også i Odda i Hordaland er vannstanden på vei ned. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) undersøkte demningen onsdag ettermiddag og konkluderte at den fungerer som den skal.

NVE målte 771 kubikkmeter vann i sekundet i Sandvinsvatnet ovenfor Odda klokka 20.00 .

I 50-årsflommen som de opererer med viser målingen 546 kubikkmeter vann i sekundet. Forskjellen er altså på 225 kubikkmeter i sekundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer