Morgenfrisk sunnmøring

Navn: Arnhild Myklebust Eggen Alder: 32 Yrke: TV-programleder

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fem dager med høy morgenpuls kan NRKs morgenvert Arnhild Myklebust Eggen (32) endelig skru av vekkerklokka. Sammen med makker Erik Wold kan hun sove ut i én uke til ende, mens Elisabeth Kjær og Frode Stang overtar programlederstolene.

NRK har lagt 15 millioner kroner på bordet for at kanalens godt profilerte medarbeidere skal komme seg opp av senga og ut på lufta til landets TV-seere. Konkurrenten TV2 bruker ti millioner mer på sin frokost. Og tjener attpåtil gode annonsekroner på prosjektet. For NRK er «Morgennytt» en ren utgiftspost. Arnhild Myklebust Eggen & co har derfor ikke råd til å bomme. Men etter den første uka med «Morgennytt» smiler NRK-ledelsen forsiktig i skjegget.

De leder TV-kampen om seerne. Det har 550 norske familier, som har avslørende maskiner tilkoblet sitt fjernsyn, bestemt. Døgnet rundt MMI-registrerer disse hva de ser og ikke ser. Flertallet har denne uka stilt kanalvelgeren inn på Myklebust Eggen.

Det har journalist Steinar Eggen gjort for lenge siden. Resultatet ble en velskapt datter, Emma, som fylte ett år i mai i år. Det kommende året blir det altså pappa Steinar som må ta morgenstellet alene - i hvert fall annenhver uke. For da stikker Arnhild av midt på natta for å gjøre seg sendeklar kl. 06.30.

At hun må stå opp i otta, bør ikke by på større vansker for 32-åringen. I lokalavisa Sunnmørsposten kan gamle sambygdinger fra Ørsta avsløre at hun allerede som treåring var en berømt søvngjenger gatelangs...

Ellers er ikke Arnhild den som drar mest ut på vift. I NRK-kretser har hun gjort seg bemerket som en ryddig og ordentlig jente fra det kristne bygdemiljøet i Bjørke på Sunnmøre. For ti år siden hadde hun gjort unna den obligatoriske journalistutdanningen, og dermed bar det i vei til tigerstaden og Majorstua. Først ble det debutjobb i «Sommeråpent», deretter fikk hun ansvaret for det kristne programmet «Salig søndag».

Og som for pratsomme sunnmøringer flest er ikke TV-opptreden nok for Arnhild. Derfor har både nyhets-, aktualitets- og livsstilsmagasinene i radio fått nyte godt av hennes erfaringer. Og nå tar hun del i kanalens største enkeltstående nyhetssatsing gjennom tidene.

Problemer med å komme seg opp om morran har hun heller ikke. For i Sunnmørsposten avslører hun et høytsvevende og krevende livsmotto:

- Helt om dagen - helt om natta.