«Morgennytt» må ta ferie

NRK får ikke dreis på sin nye «Morgennytt»-sending. Nå tar programmet Norges lengste sommerferie. Staben fortviler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden startuka av frokost-TV-krigen i midten av august har NRK vært på høyde med TV2s seertall, når man ser flere dager over ett. I NRK har man heller ikke lagt skjul på at man ikke er fornøyd med seeroppslutningen. Alt fra «kaldt» studioutseende til upersonlig fortellerstil blant programlederne har fått skylden.

Lang pause

NRKs fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas har forlangt pause i NRKs store frokost-TV-satsing «Morgennytt» fra 12. mai til 4. september. I store deler av perioden får TV2 regjere grunnen alene. Utgangspunktet for «Morgennytt» var en åtte til ti ukers sommerferie samtidig med skoleferien. Men nå skal altså sommerpausen utvides betraktelig og nær dobles.

- Er ikke dette uheldig for et program som skal forsøke å befeste posisjonen og kapre seere i en skarp TV-konkurranse, «Morgennytt»-sjef Jan Oscar Walsøe?

- Jo da, dette er selvfølgelig ikke gunstig for oss. Vi synes det er leit, men må bare bestrebe oss på å lage et enda bedre program i tida som gjenstår fram til pausen.

Nyhetshøst

- Vi må følge fjernsynsdirektørens beslutning om den lange sommerferien, fortsetter Walsøe.

- Vi samordner «Morgennytt»-pausen med det øvrige dagtilbudet. Vi orker ikke å ha morgen-TV som en egen øy uten andre programmer etterpå, sier Hans-Tore Bjerkaas til Dagbladet.

Han avviser at sommerferien ville blitt kortere selv om seertallet for «Morgennytt» hadde vært dobbelt så høyt som i dag. Også de nystartede lunsjnyhetene på NRK1 klokka 12.00 må finne seg i en fire måneder lang sommerferie fra midten av mai.

- Vi må bruke ressursene der vi har mest glede av dem. Til høsten utvides vårt nyhetstilbud på NRK2, og det er bedre å bruke ressursene der enn i en sommertid da vi vet det er lite seere på dagtid, avslutter Hans-Tore Bjerkaas.