Morgentrøtt politimann promilletestet på feil side av bilen

Ja, han er svensk ...

NATTARBEIDER:  Per Glittmark ved Borås-politiet i Sverige var morgentrøtt da han i 5.30-tida stoppet en bilist for promillekontroll. Foto: Polisen
NATTARBEIDER: Per Glittmark ved Borås-politiet i Sverige var morgentrøtt da han i 5.30-tida stoppet en bilist for promillekontroll. Foto: Polisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet gjør som regel en god jobb for å sørge for tryggere lokalmiljø og et sikrere trafikkbilde.

Promillekontroller er det vanskelig å være imot, selv om politiet ikke alltid er like treffsikre når de skal gjennomføre dem.

Blås da, mann Vi skal selvfølgelig over grensa, til våre venner i Sverige. Politimannen Per Glittmark var nok småtrøtt, da han klokka 5.30 på natta i helga stoppet biler for å sjekke promillenivået til sjåførene, skriver Expressen.

«Etter en hektisk natt skulle vi sjekke nykterheten i trafikken. Jeg vinket personbilen inn til kontrollplassen vår. Vi utvekslet noen høflighetsfraser, før jeg ba ham blåse,» skriver Glittmark.

Det er politiet i Sjuhärad som selv har lagt ut historien på Facebook, hvor den har fått strålende respons.

Enn så lenge, alt vel.

«Men mannen spurte umiddelbart hvorfor HAN skulle gjøre det. Jeg svarte vennlig at hvis de ville fortsette turen, så måtte han blåse. Mannen så oppriktig forvirret ut, men lo og skulle akkurat til å blåse - da kameraten ved siden av ham sa at han kunne blåse i stedet.»

Latter inn i skogen Plutselig skjønte politimannen at han ufrivillig var i ferd med å bli en svenskevits.

«Jeg gned meg i øynene, og konstaterte at rattet var på 'feil' siden i bilen. Jeg tror nok latteren fra både meg og personene i den høyrestyrte bilen hørtes langt inn i sjuhäradsskoene,» skriver Per.

Glittmark ler godt av hendelsen, også nå i ettertid. Men han innser at den har en alvorlig slagside.

- Det går bra med latter denne gangen, men mellom linjene håper jeg det vil være en vekker. For vi vet ikke hva slags feil som kan skje på grunn av utmattelse. Hvor mye skal man jobbe før man gjør uskyldige feil som får alvorlige konsekvenser? Vi er bare mennesker, vi kan ikke jobbe døgnet rundt, sier han til Expressen.

Denne gangen endte det bare med en historie som ikke kommer til å gi seg i svenske politikorridorer før Sverige igjen går over til venstrekjøring.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer