Møringer og trøndere krangler om Ormen Lange

Lenge før det er bestemt om gassen fra det store gassfeltet Ormen Lange skal føres til land, krangler møringer og trøndere om hvor landanleggene skal plasseres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Møre og Romsdal arbeides det knallhardt for å få gassen fra Ormen Lange til Møre, men internt i fylket er det ingen enighet om hvor den skal føres i land. Tjeldbergodden i Aure kommune, nær grensen til Sør-Trøndelag, Averøy kommune på Nordmøre og Storvika i Fræna kommune i Romsdal er foreløpig nevnt som de mest aktuelle stedene.

Olje- og energiminister Marit Arnstad oppfordret møringer og trøndere til å samarbeide om anleggene som vil følge en ilandføring av Ormen Lange-gassen. I dag så fylkesordfører Ole E. Øverland i Møre og Romsdal det nødvendig å oppfordre til å la lokaliseringsdebatten ligge.

- Det viktigste nå er å arbeide for at gassen blir ilandført. Dette krever samlet innsats fra hele Midt-Norge, og spesielt fra vårt fylke, skriver Øverland i en pressemelding.

Han er redd for at en splittende lokaliseringsdebatt kan føre til at gassen fra Ormen Lange vil bli ført i rør forbi fylkene i Midt-Norge.