Mørk bil snudde nær åstedet

Klokka 04 natt til forrige onsdag kjørte en mørk bil i stor hastighet inn i Erling Østbys gate, som fører inn til drapsåstedet i Gartnerveien i Rakkestad. Bilen stanset, snudde og kjørte i like stor hastighet samme vei tilbake og ut i Storgata. Var det drapsmannen som ble sluppet av?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne vet ikke om denne bilen kan settes i forbindelse med drapet på pensjonisten Einar Johannes Bodal (82). Føreren av den mørke bilen blir likevel etterlyst.

Etterlyst


- Bilen kan ha kjørt feil eller den har sluppet av eller hentet noen i Erling Østbys gate. Den behøver ikke ha noe å gjøre med drapet på pensjonisten Einar Johannes Bodal. Men føreren og passasjerene kan ha gjort interessante observasjoner og kan sitte inne med viktige opplysninger; derfor har vi nå etterlyst denne bilen.
Det sier Kripos-førstebetjent Arnfinn Sandstad til Dagbladet.

Det var to uavhengige vitner som så bilen den aktuelle natta. En bilfører som kjørte nedover Storgata, så den mørke person- eller stasjonsvogna svinge inn i Erling Østbys gate. Sjåføren la merke til at bilen kjørte i relativt høy hastighet.

Hørte bilen

En beboer i Erling Østbys gate har fortalt til politiet at de hørte bilen.

- Bilen støyet voldsomt, det var høy motordur som fra et defekt eksosanlegg eller liknende, har vitnet forklart.
Politiet har sjekket ut at det ikke var avisbudet som kjørte inn og ut av gata. Det er derfor mulig at det kan ha vært drapsmannen og hans medhjelper.

Våknet?

Politiet har ennå ikke funnet noe drapsvåpen, og det fortsatt uklart når drapet skjedde. Men politiet vet at pensjonisten pleide å gå til sengs ved 20- 21-tida og at han var fullt påkledd da han ble funnet slått i hjel i kjelleren.

- Han kan ha våknet av lyder, stått opp, kledd på seg og overrasket en innbruddstyv. Men dette blir bare spekulasjoner og teorier, vi vet ikke sikkert ennå, sier Arnfinn Sandstad i Kripos.
Hvis drapsmannen kan settes i forbindelse med den mørke bilen som ble observert klokka 04, har dette neppe noe med flukten fra åstedet å gjøre; det ville vært for risikabelt.

Fluktveien var sannsynligvis en gangsti som går langs offerets eiendom. Bak uthuset på eiendommen, bare fem- seks meter fra gangstien, har Kripos-teknikerne gjort flere funn som nå vil bli nærmere analysert i laboratoriet til Kripos.

DREPT: Einar Johannes Bodal
Einar Johannes Bodal