Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mørk solo i Nidarosdomen

TRONDHEIM (Dagbladet): Søndag blir Nidarosdomen arena for nok en konsertopplevelse: Cellisten Truls Mørk urframfører nye verk av komponistene Arne Nordheim og Olav Anton Thommessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mørk skal også spille noen toner av en gammel mester - Johann Sebastian Bach. Cellokonserten markerer åpningen av årets Nordlyd-festival - den sjette i rekka.

- Dette er litt av en begivenhet, mener bassisten Bjørn Alterhaug, som er med i arrangementskomiteen for denne årlige festivalen for samtidsmusikk i Trondheim.

«Klingende gester for cello solo» heter Nordheims nye komposisjon, mens Thommessens verk har tittelen «Som i en drøm».

Også i år er det flere store navn på plakaten, med bl.a. Kronos-kvartetten som et annet høydepunkt ved avslutningen av festivalen søndag 13. oktober.

Nordlyd-festivalen er nå etablert som en viktig del av Trondheims kulturliv, og programtilbudet er - ifølge arrangørene - på nivå med det som foregår i metropoler som New York, London og Paris.

- Programmet i år er blitt veldig bra, fortsetter Alterhaug, som er førsteamanuensis ved Musikkvitenskapelig institutt ved Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU). Universitetet er en viktig støttespiller for festivalen, sammen med Trondheim kommune. I år blir det femten konserter i løpet av de åtte dagene festivalen varer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media