Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mørke og tåkeregn trolig årsak til ulykken i Valsøyfjord

Mørke og tåkeregn tilsammen ga en såpass dårlig sikt at båtføreren må ha feilvurdert seilingshøyden. Dette er så langt oppgitt som den mest sannsynlige årsaken til den tragiske båtulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre som omkom i båtulykken i Valsøyfjord natt til søndag var Gard Eivind Sæterbø (24) fra Valsøyfjord, Steinar Sæter (32) fra Surnadal men for tiden bosatt i Valsøyfjord, og hans samboer Aud Hestflått (24) fra Valsøyfjord. Det vil ikke vil bli foretatt avhør av de tre som overlevde ulykken før de er utskrevet fra sykehuset. Situasjonen er stabil for alle tre, og de er utenfor livsfare, opplyser lensmannsførstebetjent Brage Einum.

Ulykken skjedde ved at en motorbåt kjørte inn under en bro ved Valsøya, og de seks ombord ble rammet av broen. Seilingshøyden var på grunn av ekstra høy flo bare 1 meter og 10 centimeter. På vanlig lavvann er seilingshøyden 2 meter og 60 centimeter. Mørke og tåkeregn tilsammen ga en såpass dårlig sikt at båtføreren må ha feilvurdert seilingshøyden. Dette er så langt oppgitt som den mest sannsynlige årsaken til den tragiske båtulykken.

Hardt rammet

Halsa kommune og Valsøyfjord har vært hardt rammet av ulykker det siste året. Den lille kommunen på Nordmøre har mistet åtte av innbyggerne sine på 10 måneder i ulike ulykker. I september i fjor mistet en 17-åring fa bygda livet i en trafikkulykke. To kvinner, den ene 37 år og den andre 17 år, mistet livet i en trafikkulykke ved ferjeleiet på Halsa i januar i år.

28. februar i år gikk to menn, 46 og 49 år gamle, gjennom isen på Botnavatnet i Halsa, og begge frøs ihjel da de forsøkte å komme fram til folk.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!