Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mørke skyer og nedbør i påskehorisonten

Onsdag blir beste påskedag i sør, mens lørdag blir best i nord.

LAVTRYKK PÅ VEI:  På torsdag er det abare å legge bort solbrillene når nye lavtrykk kommer inn over Norskehavet og drar med seg både nedbør og vind. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LAVTRYKK PÅ VEI: På torsdag er det abare å legge bort solbrillene når nye lavtrykk kommer inn over Norskehavet og drar med seg både nedbør og vind. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sol og deilig påskevær i store deler av Sør-Norge avløses av både nedbør og vind på torsdag. Onsdag blir beste påskedag i sør, mens lørdag blir best i nord.

Det fine påskeværet fortsetter som tidligere varslet både tirsdag og onsdag i Sør-Norge, men torsdag er det altså bare å legge bort solbrillene når nye lavtrykk kommer inn over Norskehavet og drar med seg både nedbør og vind.

Vestlandet og Midt-Norge får mest nedbør i siste halvdel av påsken, og det er varslet sterk vind både i fjellet og på kysten, opplyser meteorolog Camilla Albertsen hos Storm til TV 2.

De som oppholder seg på Vestlandet og håper på en skitur i finværet i påsken, må sette av onsdagen. Denne dagen kommer det nemlig inn et høytrykk fra vest som gir opphold, lite vind og mye sol. Dette gjelder for øvrig i hele Sør-Norge.

Storm ved Stad Fra Trøndelag og nordover vil det på sin side snø på onsdag, aller mest i Salten, Ofoten og på Helgeland. Torsdag skyer det til med noe nedbør i Nordland, og fredag er det bare Finnmark i nord som slipper unna snøen.

- Lørdag blir den fineste dagen i Nord-Norge. Lite skyer og mye sol, sier Albertsen.

På fjellet i Sør-Norge bør man isteden belage seg på påskequiz og peiskos på lørdag. Ved Stad kan det bli storm, og ruskeværet fortsetter også søndag og mandag, med både kuling og regn.

Søndag er det igjen slutt på finværet i nord, og mer nedbør er varslet i alle de nordligste fylkene.

Flott i anleggene Selv om det er spådd dårligere vær mot slutten av påsken, er det åpne nedfarter og heiser i de fleste alpinanleggene fra sør til nord.

- Det går mot en rekordpåske hos oss. Etter det jeg vet er det fine forhold i stort sett alle anlegg og alpinbransjen forventer et rekordår, fortalte Stein Birger Johnsen, daglig leder i Rauland Skisenter, til NRK i helgen.

Det kommende ruskeværet kan imidlertid føre til økt snøskredfare, og folk til fjells oppfordres derfor til å følge nøye med på varslingstjenesten varsom.no og oppslagene ved de enkelte skianleggene.

Hardangervidda var i helgen stengt for personbiler, og værforholdene kan også føre til problemer for folk på hjemtur fra påskefjellet søndag og mandag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart