Mørkelagt Hordaland

Hele Hordaland ble mørklagt da strømmen forsvant i 14-tiden i dag. 140.000 mennesker ble uten strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært stort strømutfall helt Hardangerfjorden til Sognefjorden. Vi vet ikke hva årsaken var, sier Ingunn Halvorsen i kraftselskapet BKK til Bergens Tidenes nettutgave.

På Bylarm i Bergen, der 1300 bransjefolk er samlet for å diskutere norsk musikks framtid, skapte strømbruddet store problemer.

Alle paneldebatter og diskusjoner måtte utsettes i håp om at strømmen skulle komme tilbake. Da det viste seg å ta tid måtte flere starte i mørket.

Strømmen er nå tilbake i Bergen, etter at den forsvant i 14-tiden. Hele Hordaland og deler av Sogn og Fjordane ble rammet.

Statnett mener det må ha skjedd flere uheldige feil samtidig da hele Hordaland mistet strømmen.

Flere feil

- Strømmen skal være tilbake i Bergen nå og vi jobber iherdig med å kople inn ett og ett område om gangen, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen til Dagbladet.no.

Han sier at det kan se ut til at det har skjedd en feil i Sauda, men at dette alene ikke kan forklare at nærmest hele vestlandsfylket ble mørkelagt.

- Systemet skal tåle denne feilen , så det må ha vært flere feil samtidig, sier Akselsen.

De har foreløpig ikke oversikt over hva som er årsaken til feilen, eller hva som faktisk skjedde.

Ingen alvorlige situasjoner.

I Sauda er det kraftproduksjon, men det er også et viktig knutepunkt for strømnettet.

- Vi kan ikke se at det skal ha vært noen spesielle forhold som skulle tilsi at dette skulle skje. Ikke noe spesielt med været eller høyt strømforbruk, sier Akselsen til Dagbladet.no.

Foreløpig er det ikke meldt om alvorlige situasjoner som følge av strømbruddet. Nødaggregatene på Haukeland universitetssykehus fungerte som de skulle.

- Vi har ikke hatt noen problemer som vi vet om. Alle nødaggregater har fungert som de skal, sier informasjonsdirektør Mona Høgli ved sykehuset til bt.no.