Mørkelagt Hordaland

Hele Hordaland ble mørklagt da strømmen forsvant i 14-tiden i dag. 140.000 mennesker ble uten strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært stort strømutfall helt Hardangerfjorden til Sognefjorden. Vi vet ikke hva årsaken var, sier Ingunn Halvorsen i kraftselskapet BKK til Bergens Tidenes nettutgave.

På Bylarm i Bergen, der 1300 bransjefolk er samlet for å diskutere norsk musikks framtid, skapte strømbruddet store problemer.

Alle paneldebatter og diskusjoner måtte utsettes i håp om at strømmen skulle komme tilbake. Da det viste seg å ta tid måtte flere starte i mørket.

Strømmen er nå tilbake i Bergen, etter at den forsvant i 14-tiden. Hele Hordaland og deler av Sogn og Fjordane ble rammet.

Statnett mener det må ha skjedd flere uheldige feil samtidig da hele Hordaland mistet strømmen.

Flere feil

- Strømmen skal være tilbake i Bergen nå og vi jobber iherdig med å kople inn ett og ett område om gangen, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen til Dagbladet.no.

Han sier at det kan se ut til at det har skjedd en feil i Sauda, men at dette alene ikke kan forklare at nærmest hele vestlandsfylket ble mørkelagt.

- Systemet skal tåle denne feilen , så det må ha vært flere feil samtidig, sier Akselsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.