- Mørkemenn styrer KrFU

- Flertallet i KrFU mener at homofili kan helbredes. Bibelbeltet har overtatt, mener tre tidligere KrFU-topper. Alle tre, som er ansatt som KrF-rådgivere på Stortinget, har nå meldt seg ut i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er opprørte over at KrFU-leder Per Steinar Osmundnes mener homofili kan helbredes, slik Dagbladet skrev i går.

- Jeg ante at noe slikt som dette ville skje. Derfor meldte jeg meg ut allerede på mandag. Jeg er derfor ikke overrasket over at KrFU-lederen mener det han gjør. Det gjør dessverre flertallet av KrFUs medlemmer i dag, sier Pål Arne Aukan.

Sist helg satt han som dirigent på KrFUs landsmøte på Lindesnes, og ble sjokkert over det han så:

- Organisasjonen ble regelrett kuppet av bibelbeltet. Nå styrer mørkemenns holdninger KrFU, sier Aukan, og får støtte av tidligere nestleder i ungdomsorganisasjonen, Åshild Mathisen.

- Den nye ledelsen blander sammen religion og politikk. Det bryter med KrFUs tradisjon med å sette menneskeverdet i sentrum, sier tidligere generalsekretær i KrFU, Lars Salvesen, på telefon fra ferie i Spania.

Utmeldt

- Nå er KrFU mer konservativt enn KrF. Slik har det aldri vært før - det er trist, sier Mathisen.

Det er derfor de tre politiske rådgiverne nå har meldt seg ut av organisasjonen som har vært deres annet hjem gjennom mange år.

- Vi er fortsatt KrFU-ere i våre hjerter, men etter landsmøtet og med KrFU-lederens syn kan vi ikke lenger være med. Dette var dråpen som fikk begeret til å renne over, det er et brudd mot budet om å vise nestekjærlighet, sier Mathisen, og legger til at det er et stort mindretall i organisasjonen som nå sliter med ledelsens holdninger.

Skjortegutta

- Det er mer enn ti år siden ei jente ble valgt til leder i KrFU. I år ble de regelrett stemt ut av organisasjonen, sier Mathisen.

Internt i KrFU kalles de som nå har overtatt styringen for «skjortegutta».

- Osmundnes er en av dem. De gjør at jenter ikke får lyst til å sitte i ledelsen, og har arbeidet målrettet for å vri organisasjonen i konservativ retning, sier Mathisen.

Både Mathisen og Aukan frykter at KrFU har tatt en vending det er vanskelig å snu med det første. I fjor vervet organisasjonen mer enn 1000 nye medlemmer, ofte på kristne samlingssteder og møter: Bare på Oase i Trondheim sa 120 ungdommer ja til å bli medlemmer.

- Mange oppfatter at de går inn i en kristen og ikke politisk organisasjon, mener Aukan og Mathisen.

Det lyktes ikke Dagbladet i går å komme i kontakt med leder i KrFU, Per Steinar Osmundnes, for kommentar.

Nettmøte med KrFU-lederen klokka 12.00 i dag

UTMELDT: Sammen med Lars Salvesen som for tida befinner seg i Spania, har de tidligere KrFU-toppene Åshild Mathisen og Pål Arne Aukan meldt seg ut av ungdomsorganisasjonen. - Bibelbeltet har overtatt, hevder de tre som alle er politiske rådgivere for KrFs stortingsgruppe.