- Mørkla gatene og arresterte demonstranter

- 100 mennesker kan være skutt og drept, sier redaktør Kinh Maung Win til Dagbladet.no. Politiet skjøt med automatvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at portforbudet igjen trådte i kraft i Rangoon i kveld lokal tid, var demonstrantene fortsatt ute i gatene i Rangoon. Juntaens soldater skjøt tidligere i dag med automatvåpen, og et ukjent antall demonstranter er skutt og drept.

Det finnes ingen bekreftede tall på ofre, men bilder fra den burmesiske hovedstaden viser blodige og livløse demonstranter og mange spor etter angrepet på de fredelige demokrati- forkjemperne.

- Soldatene jager folk fra gatene, men de fortsetter bare demonstrasjonene andre steder, sier Moe Aye, nyhetsredaktør for radiostasjonen Democratic Voice of Burma, som sender fra lokaler i Oslo sentrum, til Dagbladet.no.

Ifølge DVB og internasjonale medier har soldatene de siste timene jobbet for å tømme gatene. Enkelte steder av Rangoon er det nå som en spøkelsesby, forteller CNNs reporter på stedet.

- På ett tidspunkt slo de av strømmen i noen områder av Rangoon. Det er mørkt der nå, så gatene ble fullstendig mørklagt. Så slo soldatene på frontlysene på lastebilene, og arresterte demonstrantene etter tur, sier Kinh Maung Win, assisterende sjefsredaktør i DVB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer