Mørkla Sverigedemokraternas valgvake

Utleieren tok strømmen på Sverigedemokraternas (SD) valgvake i Malmö mens stemmetellingen pågikk søndag kveld.

TOK STRØMMEN: Her er partileder Jimmie Åkesson fotografert på Sverigedemokraternas valgvake på Vasavarvet i Stockholm. Valgvaken i Malmö har ikke strøm og deltakerne der må greie seg med stearinlys.
Foto: Anders Wiklund/ TT / NTB Scanpix
TOK STRØMMEN: Her er partileder Jimmie Åkesson fotografert på Sverigedemokraternas valgvake på Vasavarvet i Stockholm. Valgvaken i Malmö har ikke strøm og deltakerne der må greie seg med stearinlys. Foto: Anders Wiklund/ TT / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømbruddet kom da utleieren oppdaget hva slags arrangement som ble holdt i lokalet hans. Da avtalen ble inngått, skal det bare ha blitt opplyst at det var snakk om et firmaarrangement.

- Dette er et demokratisk problem, men vi klarer oss med stearinlys og iPad-er, sier Magnus Olsson i SD til Sveriges Television.

Også tidligere på dagen fikk SDs valgvake i Malmö uønsket oppmerksomhet. Først ble avisen Expressens folk utestengt, før partiet sendte alle medier på dør og kun slapp inn dem som var spesielt invitert. Partiet sa dette ble gjort av sikkerhetshensyn.

(NTB)