Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mormon eller ikke mormon...?

Søndag kveld ga Svein Ludvigsen avkall på medlemskapet i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige - men først etter å ha fornektet sitt medlemskap offentlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ettersom det oppsto så mange uklarheter om mitt medlemsskap i mormonkirka, valgte jeg å rydde opp. Jeg skrev til dem og sa at jeg ikke lenger var å betrakte som medlem.

- Ja, men du har jo uttalt noe helt annet tidligere. Ble du tvunget av statsminister Kjell magne Bondevik til å gjøre det?

- Jo, jeg fant ut at jeg måtte rydde opp. Og Bondevik var ikke inne i bildet, sier Ludvigsen til Dagbladet.

Fiskeriministerens utmeldelse skjedde imidlertid samtidig som Den norske Kirkes preses, biskop Odd Bondevik, gikk ut og stemplet mormonkrikens budskap som vranglære. Han presiserte også at man ikke kan være medlem av Den norske kirke og mormonkirken samtidig. Biskopens fetter, statsminister og teolog Kjell Magne Bondevik, var ventelig av samme oppfatning.

Helomvending

Ludvigsens utmeldelse står i skarp kontrast til uttalelser han ga til Dagbladet fredag 19. oktober, dagen han ble utnevnt til statsråd. Der sa han at opplysningene om hans medlemsskap i mormon-kirken ikke var korrekte.

- Nei, altså, æ hadde aldri bestemt mæ for noen ting som helst. Æ har mange gode venna som e mormonera og så bare tulla det på sæ. (..)Æ e' medlem av statskirka og har alltid vært det, sa Ludvigsen da.

Nå sier Ludvigsen at han ikke har hatt noen særlig omgang med mormonere.

- Men jeg har gode venner som er mormonere, sier mannen som i 1998 lot seg døpe i dåpsbassenget i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Helliges menighet i Oslo. Det bekrefter mormon-biskop Kjell-Magne Edvardsen. Han husker begivenheten, og forteller til Dagbladet at trossamfunnet har hatt stor glede av Ludvigsen.

- En veldig kjekk kar, lyder Edvardsens karakteristikk.

Hele Norges coronakart