Mormoner-kirka eksluderer barn av homofile par. Med mindre de fornekter foreldra

Til de er 18.

EKSKLUDERER HOMOFILE:  Mormoner-kirka har endret den offisielle kirkehåndboka og eksluderer nå personer som er i likekjønnede ekteskap. Regelendringen fører også til at barn av personer som er er likekjønnede ekteskap ikke får bli medlem av kirka før barnet har fylt 18 år, flytta ut og tatt avstand fra sine homofile foreldre. Her er hovedkvarteret til mormonerkirka i Salt Lake City i Utah i USA. Foto: NTB Scanpix
EKSKLUDERER HOMOFILE: Mormoner-kirka har endret den offisielle kirkehåndboka og eksluderer nå personer som er i likekjønnede ekteskap. Regelendringen fører også til at barn av personer som er er likekjønnede ekteskap ikke får bli medlem av kirka før barnet har fylt 18 år, flytta ut og tatt avstand fra sine homofile foreldre. Her er hovedkvarteret til mormonerkirka i Salt Lake City i Utah i USA. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barn av homofile par får ikke bli medlemmer av Mormoner-kirka i USA med mindre de i en alder av 18 år tar avstand fra sine foreldre og flytter ut av huset.

Det skriver den amerikanske avisa The Washington Post.

- Aksepterer ikke likekjønnede ekteskap Regelendringen ble ifølge avisa lekket nylig, men ble torsdag også bekreftet av en talsperson for kirka, hvis offiselle navn er Jesu kristi kirke av siste dagers hellige. Kirka har over 14,5 millioner medlemmer verden over.

- Kirkehåndbøkene er regler og prosedyrer lederne for hver kirke må administrere i mange varierte forhold verden over, sier talspersonen Erick Hawkins ifølge Washington Post.

Regelendringen vil også eksludere homofile par.

- Kirka har lenge vært åpen om sin opposisjon til likekjønnede ekteskap. Selv om kirka respekterer loven, og anerkjenner retten til at andre kan tenke og handle annerledes, utfører den ikke eller akspeterer likekjønnet ekteskap i medlemsbasen, legger Hawkins til.

Washington Post skriver at Mormoner-kirka lærer at ekteskap er en instutisjon skapt av gud for en mann og en kvinne, og at man må være gift for å oppnå frelse.

Hadde mer handlerom Ifølge The New York Times har ledere av menigheter i Mormoner-kirka tidligere hatt mer handlerom i spørsmålet om hvordan man skulle behandle medlemmer i kirka som var i likekjønnede ekteskap. Nå som det har skjedd en formell endring i håndboka til kirka, forsvinner dette handlingsrommet, skriver avisa.

Nå kan, ifølge New York Times, medlemmer som er i et likekjønnet ekteskap bli kastet ut av kirka.

- Et umulig valg Ikke alle medlemmer av kirka er så glade for regelendringen. Jana Riess, en spaltist i Religion News Service, uttrykker i New York Times sin avsmak for avgjørelsen.

- Det er hjerteskjærende å se min kirke trekke denne linja i sanden som levner troende LHBT-medlemmer med et umulig valg: De kan enten bli eksludert fra livslang kjærlighet, eller bli eksludert fra velsignelse fra kirka, sier hun.