Mormors hus forsvant i flommen. Fotoalbumet ble funnet sju kilometer unna

- Utrolig at det er alt som er igjen, sier Renate Aase fra Odda.

DET ENESTE IGJEN: I natt forsvant huset til Renate Aases mormor (78). I dag ble et av mormors fotoalbum funnet i Tyssedal, sju kilometer unna. Foto: Privat
DET ENESTE IGJEN: I natt forsvant huset til Renate Aases mormor (78). I dag ble et av mormors fotoalbum funnet i Tyssedal, sju kilometer unna. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i dag ble huset til Renate Aases 78 år gamle mormor brutalt revet bort av flommassene i elva Opo som går gjennom Odda.

Tidligere på dagen ble mormoren evakuert fra huset hun har hatt siden 1953. Hun tok bare med seg en bag med det helt nødvendigste.

- Det var jo ingen av oss som kunne forestille oss at hele huset skulle forsvinne. Derfor sto alt igjen. Nå er det borte, forteller barnebarnet Renate til Dagbladet.

NRK skrev først om det dramatiske døgnet for familen.

Lærerstudenten var selv hjemme hos foreldrene i Odda da mormor ble evakuert. Alle var i natt samlet i foreldrenes hus, som ligge trygt nede ved fjorden, langt unna Opo-elvas flomstore bredder.

- Mamma og pappa fikk vite at huset til mormor ble tatt i natt. Vi andre fikk vite det i morges. Det var vanskelig å skjønne at det faktisk hadde skjedd. Også mamma er vokst opp i det huset, og vi kjenner jo alle naboene som er rammet og har fått hjemmene sine ødelagt. Odda er en liten plass hvor de fleste kjenner hverandre, forteller Renate som sammen med resten av familien er samlet i foreldrenes hus i kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer