- Moro å gi Thomas juling

Siv Jensen var den første kvinnen som ydmyket Thomas Giertsen fysisk. Frp's nestleder synes det var morsomt å banke «den lille fjerten».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har verken for vane å ydmyke menn fysisk eller ønsker å løfte noen, men det var morsomt å banke Thomas. Det var hans første møte med det som etter hvert har blitt hans bane, å få juling av kvinner, sier Jensen til Dagbladet, noen timer før det noe brutale møtet ble tema i «Torsdagsklubben».

Der fikk hun igjen møte den frekke gutten som provoserte henne på begynnelsen av åttitallet.

- Jeg gikk på videregående og Thomas var kompis med lillebroren til en venninne av meg. Det medførte at vi ofte befant oss i samme hjem. En kveld jeg kom hjem fra kampsporttrening sto han der, den lille fjerten. Da som nå var han en sånn hissig liten sak, obsternasig og frekk i kjeften. «Du klarer ikke å banke en gutt,» ertet han. Jeg gikk bort og slang ham i parketten så han lå der under brød-risteren. Det synes jeg var morsomt da, men det er enda morsommere i dag, mener Siv, som bruker enhver anledning til å mobbe ham for det.

Og som fortalte historien også på «Torsdagsklubben», der hun var gjest i går.

Traumatisk

Giertsen synes selv hele episoden var traumatisk.

- At denne historien kommer ut nå, er det verste som kunne skjedd meg. Jeg er ferdig som mann. Nå er det meg og mulla Krekar, sier han til Dagbladet.

Det er ikke den eneste gangen han har kommet fysisk til kort mot en kvinne. Under et scene-show på «Vaskeriet» i Sørlandsbyen i oktober 2002, påsto Giertsen at han kunne slå alle kvinner i håndbak. Irene Mørkestad tok ham på ordet, gikk opp på scenen, og slo ham i håndbak samtidig som han brakk håndleddet. Resten av showet ble avlyst og Giertsen sendt på sykehus med store smerter. Det var dette nedverdigende opptrinnet han ble minnet på under «Torsdagsklubben» i går.

- Det var akkurat det samme som skjedde i Kristiansand, sier komikeren til Dagbladet.

Kose-Siv

Siv Jensen har i større grad enn andre kvinner i politikken vært nødt til å lære seg å takle et mannsdominert parti. Men hun har ikke gjentatt de fysiske grepene overfor menn som vil yppe seg.

- Jeg kan fortsatt bli irritert, nesten aggressiv fordi noen er fryktelig dumme, men jeg har alltid sverget til den demokratiske måten å ta dem på. Jeg går ikke rundt med et ønske om å løfte noen, sier Siv.

Giertsen synes Jensen ofte har en knallhard framtoning, men at hun viste sin myke side i går:

- Siv er tøff, men i dag fikk vi Kose-Siv. Heldigvis, sier Giertsen, som ikke har noen god forklaring på hva det er med han og sterke kvinner.

Selv om Jensen ikke har planer om å løfte noen, har hun sans for Shabana Rehmans mullaløft.

- Jeg synes bare Shabana var morsom, og hun lyktes godt i å avsløre mulla Krekars sanne ansikt. Jeg blir usedvanlig provosert når han saksøker henne.

TOK MULLALØFTET: Det har gått mange år siden Siv Jensen la obsternasige Thomas Giertsen i bakken med et brak. Etter at Jensen fortalte den gamle kamphistorien i «Torsdagsklubben» i går, var det tid for å ta det etter hvert kjente mullaløftet.
FIKK NOK: Siv Jensen gikk på videregående da hun fikk nok av Thomas Giertsens erting og la ham i bakken.