Morogutten

George W. Bush viste tøysebilder og lekte stand-up foran pressen. Les vitsene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ellers så stive presidenten løsnet på snippen under den årlige middagen for Korrespondentenes organisasjon i Washington. På et av lysbildene presser førstedame Laura Bush hendene sine mot ektemannens ansikt.

- Hun hjelper meg på så mange måter. Her hjelper hun meg med å uttale aserbadaidsjansk, humret Bush.

Det er 88. året den tradisjonsrike middagen arrangeres, og det er vanlig at presidenten har det moro på bekostning av seg selv om sine nærmeste medarbeidere. På et av bildene så det ut som om visepresident Dick Cheney sto og urinerte på kontoret sitt. Det var en henvisning til Ozzy Osbourne som ble bannlyst fra Texas på livstid etter at han pisset på Alamo-monumentet i 1982.

Tøyset med Ozzy

Osbourne som er blitt superkjendis etter at MTV laget realityshow av familielivet hans, var en av mange celebre deltakere. Urin-spøken førte til ellevill jubel, og Osbourne stilte seg på stolen sin og vinket.

- Ok Ozzy... var kanskje en tabbe, parerte Bush.

Så demonstrerte han stor kunnskap om heavyrockerens bibliografi:

- Greia med Ozzy er at han har hatt så mange hit'er. «Party With the Animals», «Sabbath Bloody Sabbath», «Face in Hell», «Black Skies» og «Bloodbath in Paradise». Mora di må virkelig like låtene dine.

Hillary i burka

I en annen Cheney-vits viste presidenten et bilde av førstehunden Barney som løp vekk fra Det ovale kontoret.

- Her er Barney i trøbbel etter at han tygde på lista med hemmelige skjulesteder. Den dagen fant vi ikke Dick, spøkte presidenten.

Cheney har tidvis vært på hemmelig sted etter 11. september for at ingen skal kunne ramme både presidenten og visepresidenten. I god selvuhøytidlig stil viste Bush et bilde av seg selv på ryggen i bowlinghallen i Det hvite hus, men under lysbildeshowet sparket han også mot politiske motstandere. Slik kommenterte han bildet av en kvinne i heldekkende burka:

- Mange demokrater vil av politiske årsaker ikke at folk skal få vite at de samarbeider med en republikansk president. Derfor sniker de seg inn bakdøra - slik som Hillary Clinton gjør her.

Flere av vitsene skal ha slått godt an blant de over 1800 gjestene. De største kjendisene utenom Osbourne var Glenn Close, Raquel Welsh, Harrison Ford og Christine Brinkley, melder BBC og Associated Press.

NY VÅR FOR OZZY: Her poserer Ozzy Osbourne med en fan under den over tre timer lange middagen hvor president Bush spøkte med heavy-legenden.