Mors kjempetruser slokket brann

De skitne trusene fikk nytt bruksområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 53-årige Jenny Marseys gigantiske bestemorstruser fikk et nytt og uventet bruksområde da det begynte å brenne på kjøkkenet: Nevøen Darren var snarrådig og fikk slokket brannen ved å bruke kjempetrusene som brannteppe, skriver lokalavisa Hartlepool Mails nettutgave.

Stekte mat

Branntilløpet skjedde i familiens hjem i Nordøst-England på søndag, mens Jenny var ute på en middag. Sønnen John holdt på å lage mat i stekepanna da Darren banket på og han gikk for å åpne døra. Da han kom tilbake like etterpå, sto komfyren i full fyr.

- Det var uvirkelig. Taket var svart, og røyk veltet ut, som når bildekk brenner. Det var null sikt, og vifta hadde falt ned på stekepanna, forteller John til lokalavisa.

I panikken kastet John vann på flammene, noe som bare førte til at brannen blusset voldsomt opp.

Det var da Darren var snarrådig og grep det første han kunne bruke som brannteppe: tante Jennys Marks & Spencer-truser av størrelse 46-48, som lå i skittentøyskurven i påvente av vask.

- Vi måtte stadig gå ut etter luft, for vi fikk ikke puste. Jeg kunne ikke finne noe annet i farten, så jeg bare kastet trusene på flammene - og brannen slokket, forteller Darren.

Får skryt

REDNINGEN: Jenny Marsey med «fallskjermtrusene» sine, som slokket en brann på kjøkkenet på søndag. Foto: OWEN HUMPHREYS/PA PHOTOS/SCANPIX
REDNINGEN: Jenny Marsey med «fallskjermtrusene» sine, som slokket en brann på kjøkkenet på søndag. Foto: OWEN HUMPHREYS/PA PHOTOS/SCANPIX Vis mer

Nå får John og Darren skryt av det lokale brannvesenet.

- De gjorde det riktige, sier en talsmann for Cleveland brannvesen, som likevel råder alle til å tilegne seg mer kunnskap om brannsikkerhetstiltak.

Etter å ha kommet seg over det første sjokket kan Jenny nå le av det hele.

- Vi var veldig heldige. Men nå har jeg ingen hvite truser igjen, sier firebarnsmoren, som ikke tror nymotens G-strengtruser ville gjort samme nytte som hennes egne «fallskjermtruser».

- Hadde det vært min datter Sarahs små truser, ville de ikke vært mye til hjelp, sier Jenny Marsey lattermildt til Hartlepool Mail.

RASERT KJØKKEN: Jenny Marseys kjøkken ble rasert i brannen, som oppsto mens sønnen John holdt på å lage mat i stekepanna.