Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Morsom på bestilling

- Dette er intet mindre enn en liten begivenhet i teaterhistorien. Det må være første gang at et menneske som verken kan synge, danse eller spille skuespill, får slippe til på et institusjonsteater, sier Thomas Giertsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om en måned har han premiere på sitt timelange enmannsshow på Centralteatret. Thomas (26) har jobbet mye som stand-up-komiker, men høstens forestilling skal være mer helhetlig, både tematisk og tekstlig.

- Jeg kan ikke spille. Jeg klarer ikke å være noen andre enn meg selv. Det har jeg gitt opp, sier Thomas.

Han er kjent fra Lompelandslaget og Mandagsklubben på TVNorge, programmet som ble stoppet da en av aktørene tisset på Se og Hør.

Skumle piratdrosjer

- Enmannsshowet skal kommentere aktualiteter. Akkurat nå holder jeg på å skrive tekster sammen med blant andre Eilif Skodvin. Vi finner et tema, og så jobber vi fram aktuelle saker som passer inn under det.

En ting som opptar tekstforfatterne er de voldsomt hypernevrotiske tendensene i samfunnet.

- Folk er så redde! Hjelm, svømmevest og kondom er blitt helt uunnværlig. Piratdrosjer er ett eksempel. Hvorfor tror folk at det er farligere å være fem minutter alene i en bil med en edru pakistaner enn å stå en time i drosjekø sammen med tjue drita fulle nordlendinger? Sånne ting lurer vi på.

Ifølge Thomas er det ikke vanskelig å finne temaer.

- Folk melder seg på som ufrivillige bidragsytere hele tida.

Komikerens mareritt

Thomas Giertsen lever av å være morsom. Men humoren slår ikke alltid like godt an.

- En gang skulle jeg ha et stand-up-show på Hilton Hotel på Bømlo. I salen ved siden av var det konfirmasjon, mens mitt eneste publikum var kroverten og kona med et vennepar. Og et svensk fotballag fra Eskildstuna som ufrivillig fikk tredd mine poeng nedover hodet. Da kan morsomhetene bli litt påtrengende.

Egentlig hadde Thomas tenkt å få seg et «ordentlig» arbeid. Det var bare noen ting han måtte gjøre først. Som å ha sin egen forestilling på et institusjonsteater.

- Går dette til helvete, får jeg begynne å kjøre pirattaxi.

HELDIGVIS OPPHOLDS: Fotograf Mehus ville ha et «traktebilde» av Thomas Giertsen, ovenfra og ned. - Lykke til, sa Thomas. - Jeg har en sånn kropp som blir våt på hoftene først når det regner.
Thomas Giertsen