Morten (6) brukte 23 998kr på smurfespill

Nå er mamma Marianne litt sinnasmurf.

SMURFESPILL: Mamma Marianne Dalen tror ikke at Morten (6) skjønner hvor mye penger han egentlig har brukt. Her holder han mors telefon, men det var Ipaden han brukte da han gjorde kjøpene.
Foto. Nina Hansen /Dagbladet
SMURFESPILL: Mamma Marianne Dalen tror ikke at Morten (6) skjønner hvor mye penger han egentlig har brukt. Her holder han mors telefon, men det var Ipaden han brukte da han gjorde kjøpene. Foto. Nina Hansen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Marianne Dalen skulle betale regninger på mandag denne uka fikk hun et sjokk. Det var noen som hadde handlet for 23 998 kroner i iTunes.

Da hun så på transaksjonene skjønte hun fort at det var sønnen, Morten (6), som hadde spilt «Smurfespillet» og kjøpt inn blant annet smurfebær gjennom spillet, som man kan laste ned gratis.

- Jeg tenkte «Hva i all verden er det her?». Det var ikke i mine villeste anelser at han klarte å gjøre det her, sier en oppgitt Dalen.

Lånte Ipaden Morten har fått låne Ipaden til sin mor for å spille noen barnespill hun har lastet ned gratis. De nesten 24 000 kronene har sønnen brukt mellom 4. og 9. oktober i år.

I «Smurfespillet» er minste mulige kjøp 54 kroner, Morten har brukt over 700 kroner på de fleste av kjøpene sine.

- Da jeg konfronterte han med det, sa han «Ja, men mamma, jeg bare trykket og trykket, og tastet ikke inn noe kode». Men han har sikkert tastet inn en kode, sier hun.

«Smurfs? Village» Dalen har skiftet passord nå, men hadde tidligere sitt telefonnummer som passord, og tror sønnen har plukket dette opp i en samtale mellom henne og ektemannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer