SOLID RABATT: Morten Harket kjøpte hytte for nesten én million kroner under prisantydning. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.
SOLID RABATT: Morten Harket kjøpte hytte for nesten én million kroner under prisantydning. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.Vis mer

Morten Harket kjøpte hytte med solid rabatt

Fant seg en idyllisk vik midt i Blindleia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Morten Harket har brukt sensommeren på å handle en strandeiendom med solid rabatt i Lillesand.

Eiendommen i Indre Skylleviga på utsiden av Ågerøya ble lagt ut med en prisantydning på 6,9 millioner kroner. Agderposten skriver (bak betalingsmur) at Morten Harket har kjøpt eiendommen, og antyder at han har fått den med rabatt og viser til at det er tinglyst en sikring på 6 millioner på eiendommen.

Mange eiendomsmeglere legger inn en sikring noe høyere enn salgsprisen, men praksis i DNB har vært at sikringen er identisk med salgsprisen.

Pittoresk

Eiendommen består av tre mål tomt og et skipperhus på 142 kvadratmeter over to etasjer. Dertil kommer sjøbod og et mindre uthus.

I salgsmaterialet ble eiendommen omtalt som en idyll i Indre Skylleviga utenfor Stranda på utsiden av Ågerøya med flott utsikt mot holmer og hav.

«Stranda er blant de best bevarte uthavnene langs sørlandskysten og består av pittoresk småhusbebyggelse samlet rundt en lun havn», het det.

Harket har ifølge Agderposten oppgitt at eiendommen skal brukes som helårsbolig, men det er uansett ikke lenger boplikt på øyene utenfor Lillesand, og dermed heller ikke på Ågerøya.

Det siste er heldig ettersom boligen skal ha offentlig sommervann.

Slettet nummeret

Salget ble forestått av eiendomsmegler Jan O. Birkenes i DNB Eiendom.

Han ønsker ikke å kommentere saken nærmere overfor lokalpressen.

- Når det gjelder kjøperen så har jeg lovet å slette telefonnummeret. Og det har jeg gjort. Så der kan jeg ikke hjelpe med opplysninger, sier Birkenes.

Andre økonominyheter:
Åsne Seierstad vil ha 50 mill. for villaen
Hegnar om Steen Jensen og dustemiklene