Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Morten kan ha møtt dødsbilisten

VÅGÅ (Dagbladet): Morten Ulen (22) møtte tre biler på vei fra Lom til Vågå dødsnatta. En av disse bilførerne kan ha kjørt ned og drept Asle Myrvoll (30). Politiet ønsker å komme i kontakt med disse sjåførene. Etter det Dagbladet erfarer, ble Myrvoll drept av bilens understell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulen møtte totalt fem biler på vei fra Lom til Vågå natt til søndag, men de to første bilene møtte han så tidlig at de må ha passert brua før ulykken skjedde.

Så på klokka

Vitneforklaringen til Wenche Nordgaard tyder på at ulykken skjedde mellom klokka 03.25 og 03.30 søndag morgen.

Ved 03.20-tida passerte Morten Ulen en bil på sørsiden av Byrberget-tunnelen. Snaue fem minutter seinere møter han en ny bil, denne gangen ved Storvik rett før Tesssanden.

- Jeg husker at jeg kikket på klokka, og så at den var om lag 03.25, forklarer 22-åringen til Dagbladet.

Fra dette stedet og til brua hvor ulykken skjedde, tar det om lag fem minutter å kjøre.

Et minutt seinere møtte Morten Ulen en ny bilfører.

- Jeg passerte bilen i en stor sving rett etter Tessanden. Dette skjedde et drøyt minutt etter at jeg møtte den forrige bilen.

Fem minutter seinere var han på ulykkesstedet. Da hadde en privatbil og en drosje akkurat kommet til stedet.

- Jeg tror klokka var litt over 03.30, sier han.

Disse observasjonene betyr at hvis dødsbilisten har fortsatt oppover riksvei 15 mot Lom, må han ha passert Morten Ulen .

22-åringen tidsangivelse er svært viktig i politiets møysommelige arbeid med å kartlegge biltrafikken gjennom Våga dødsnatta.

Ti biler

- Vi vet at det passerte ti biler over brua som fortsatt i retning Lom mellom klokka 03 og 04 den natta. Det sto en trafikkteller i veien, sier lensmann Jon Dohrn til Dagbladet.

Politiet har allerede identifisert flere av bilførerene, og jobber på spreng for å få inn nye tips og opplysninger. Politiets tipstelefon er åpen hele dagen på 61238640.
Hvis dødsbilisten derimot svingte til venstre rett over brua, kan han ha unngått trafikktelleren og kjørt mot Sjårdalen. Denne veien leder ned mot Lalm eller over mot Valdresflya.

Politiet har forelpig ingen bilobservasjoner langs denne ruta.

Etter det Dagbladet erfarer tyder skadene på 30-åringen på at han ikke er overkjørt av bilen.

30-åringen har ligget i veibanen og blitt truffet av bilens understell, muligens også en frontspoiler. Men det totale fravær av bildeler og lakkrester på åstedet gjør at etterforskerne mener han er drept mot bilens understell.

VITNE: Morten Ulen kan ha møtt dødsbilisten.<br>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!