«Morten kunne blitt en skikkelig kunstner»

STAVANGER (Dagbladet): Eivin og Tina viser stolt fram maleriet signert Morten Johnsen (24). Det og minnene er det eneste de har igjen etter kameraten, som ble likvidert tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet jakter nå på en ukjent drapsmann etter at Morten Johnsen ble skutt i hodet tirsdag ettermiddag.

- Morten var kjempekjekk. Og han kunne blitt en skikkelig kunstner. Ufattelig tragisk at det skulle ende slik, sier de.

Dagbladet snakket med flere av den avdødes venner i går. De vil gi et annet inntrykk av Morten Johnsen enn at han «bare» var en narkoman som gikk under.

- Morten kunne komme inn i et rom med deppa folk og få opp humøret med godgliset sitt. Han hadde skikkelig utstråling og var veldig positiv når han var sitt gamle jeg. Når han ikke sleit med stoff, sier Eivin.

Tor Espen Hatleskog, en annen av Mortens venner, beskriver kameraten som en utadvendt fyr, en som kunne gli inn i hvilket miljø som helst. Og han jobbet ivrig på farens lakkeringsverksted.

Stor gjeld

- Han ga 110 prosent når han gikk inn for noe. Når han fikk dilla på ett eller annet, var han ikke til å stoppe. Sånn var det med malingen også. Folk fikk bakoversveis da de så bildene hans, sier Hatleskog.

- Morten var en helt grei gutt. Men rus påvirker personligheten til alle, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer