«Morten kunne blitt en skikkelig kunstner»

STAVANGER (Dagbladet): Eivin og Tina viser stolt fram maleriet signert Morten Johnsen (24). Det og minnene er det eneste de har igjen etter kameraten, som ble likvidert tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter nå på en ukjent drapsmann etter at Morten Johnsen ble skutt i hodet tirsdag ettermiddag.

- Morten var kjempekjekk. Og han kunne blitt en skikkelig kunstner. Ufattelig tragisk at det skulle ende slik, sier de.

Dagbladet snakket med flere av den avdødes venner i går. De vil gi et annet inntrykk av Morten Johnsen enn at han «bare» var en narkoman som gikk under.

- Morten kunne komme inn i et rom med deppa folk og få opp humøret med godgliset sitt. Han hadde skikkelig utstråling og var veldig positiv når han var sitt gamle jeg. Når han ikke sleit med stoff, sier Eivin.

Tor Espen Hatleskog, en annen av Mortens venner, beskriver kameraten som en utadvendt fyr, en som kunne gli inn i hvilket miljø som helst. Og han jobbet ivrig på farens lakkeringsverksted.

Stor gjeld

- Han ga 110 prosent når han gikk inn for noe. Når han fikk dilla på ett eller annet, var han ikke til å stoppe. Sånn var det med malingen også. Folk fikk bakoversveis da de så bildene hans, sier Hatleskog.

- Morten var en helt grei gutt. Men rus påvirker personligheten til alle, sier han.

Ifølge kompisene kom Johnsen borti marihuana i slutten av tenåra. Etter hvert ble det ecstasy, amfetamin og piller. Politiet bekrefter at Johnsen hadde opparbeidet seg en betydelig gjeld til forskjellige personer i rusmiljøet da han ble drept.

Dagen før han ble skutt, kom en 27 år gammel mann hjem til Morten og ødela deler av inventaret hans. I går ble 27-åringen arrestert i en væpnet aksjon. Offisielt er han bare siktet for skadeverk, men han blir også avhørt om drapet.

Tråler miljøet

Imens har flere sentrale vitner, alle fra Stavangers narkomiljø, gått under jorda. En viktig oppgave for politiet nå er å gjennomsøke disse miljøene for å komme nærmere drapsmannen eller -mennene. Samtidig understreker politiet at de ikke bare følger narkosporet.

- Vi etterforsker bredt, og trenger tips om trafikken i området. Vi er spesielt interessert i tips om en hvit personbil som flere vitner har sett ved åstedet på det aktuelle tidspunktet, sier politiavdelingssjef Terje Helland.

Mye tyder på at 24-åringen ble utsatt for en regulær likvidering. Mens han og en kamerat pusset opp sokkelleiligheten i Gamleveien på Hinna, måtte kompisen ut et ærend. Mens Morten Johnsen var alene, en gang mellom klokka 16.00 og 17.00, kom ukjente gjerningsmenn inn og skjøt ham i hodet. Det var mye folk i området på dette tidspunktet, men ingen har hørt skudd bli avfyrt.

STOLTE: Eivin Drål og Tina Alvestad er stolte over maleriet som den avdøde Morten Johnsen (24) ga til Tina.
FRAKTES BORT: Morten Johnsen ble drept en gang mellom 16.00 og 17.00 tirsdag. Her fraktes han bort fra åstedet.