Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Morten Rønneberg dømt for heleri

Nå vil den tidligere tennis-spilleren få orden på livet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Morten Rønneberg (39) har bestemt seg.

- Jeg vil bort fra amfetaminbruk og det kriminelle miljøet.

Dette forklarer Rønneberg i Oslo tingrett. Denne uke fikk han en dom på 40 dagers fengsel for helerier og brudd på veitrafikkloven. Etter det Dagbladet får opplyst, hadde Rønneberg sittet 81 dager i varetekt, delvis etter eget samtykke.

Rønneberg har en usonet dom på 289 timers samfunnstjeneste fra 24. august i år.

39-åringen har en lang kriminelle løpebane bak seg, etter at han la opp som tennisspiller på internasjonalt nivå på 80-tallet.

Ifølge dommen er kriminaliteten nært knyttet til hans rusproblem.

- I løpet av den siste tida har han etablert et nettverk med Kriminalomsorg i frihet (KIF) og A-etat. Samtidig er han under medisinsk utredning. Dette for å gjøre det han kan for å få bukt med behovet for amfetamin.

Han samtykket i varetekt, blant annet fordi han erkjenner å ha behov for rammer og et nettverk rundt seg, skriver dommerne.

DØMT FOR HELERI:  Morten Rønneberg innrømmet i retten at han bruker amfetamin. Bildet fra han vitnet i Orderud-saken i mai 2001. Foto: SCANPIX
DØMT FOR HELERI: Morten Rønneberg innrømmet i retten at han bruker amfetamin. Bildet fra han vitnet i Orderud-saken i mai 2001. Foto: SCANPIX Vis mer

Rønneberg ble dømt for heleri av en bil og et kamera, samt kjøring uten gyldig førerkort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!