Krigen i Syria

Morten Rostrup ble bombet på jobb av Kadhafi:
-Man blir livredd

Reagerer på den brutale krigen i Øst-Aleppo. Der har minst 377 mennesker blitt drept de siste to ukene, ifølge lokale myndigheter.

VAR PÅ SYKEHUSET DA KADHAFI ANGREP: - Veggene ristet, sier Morten Rostrup. I løpet av sine 20 år som lege for Leger Uten Grenser har han opplevd en utvikling der sykehus og helsearbeidere stadig oftere blir mål for angrep. Foto: Leger Uten Grenser
VAR PÅ SYKEHUSET DA KADHAFI ANGREP: - Veggene ristet, sier Morten Rostrup. I løpet av sine 20 år som lege for Leger Uten Grenser har han opplevd en utvikling der sykehus og helsearbeidere stadig oftere blir mål for angrep. Foto: Leger Uten Grenser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En dag kom rakettene mot sykehusene. Lange hvin etterfulgt av drønn og ristende vegger.

Det forteller Morten Rostrup i Leger Uten Grenser om da Muammar Kadhafi styrker angrep arbeidsplassen hans i den libyske byen Zintan tilbake i 2011.

- Man blir livredd. Det er et forferdelig psykisk press, og i vårt tilfelle valgte vi å evakuere sykehuset etter tre dager. Det var en tung avgjørelse å forlate pasienter og kolleger, forteller Rostrup.

Brutal krig i Aleppo

Nå ser legen at det samme skjer i Øst-Aleppo, bare i en mye større og mer brutal skala.

Der har minst 377 mennesker blitt drept de siste to ukene, ifølge lokale myndigheter - mange som følge av bombeangrep rettet mot sykehus.

Etter det Leger Uten Grenser erfarer, så er kun to av bydelens sykehus med kirurgiske avdelinger operative, der den i sommer hadde åtte operativ sykehus.

Samtidig står Bashar al-Assads hærstyrker utenfor byen og hindrer humanitær hjelp.

- Det er en forferdelig desperat situasjon. Sykehusene er overfylte av skadde, det er syv kirurger på 250 000 innbyggere og leger må koble pasienter av livreddende behandling for å redde andre, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer