<strong>I KARANTENE:</strong> Morten Bjørlo var om bord på seilasen som ankom Tromsø søndag. Nå har han testet seg for corona. Foto: Privat
I KARANTENE: Morten Bjørlo var om bord på seilasen som ankom Tromsø søndag. Nå har han testet seg for corona. Foto: Privat Vis mer

Passasjer smittet etter cruise:

Morten var på cruise med smittet danske

En passasjer har fått påvist coronasmitte etter en tur med cruiseskipet SeaDream 1. Morten Bjørlo og kona var med på turen, og har nå testet seg for corona.

Publisert
Sist oppdatert

En dansk passasjer har fått påvist coronasmitte etter en tur med cruiseskipet SeaDream 1. Passasjeren var med på forrige cruise, og fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til Danmark.

Vedkommende skal ha reist fra Tromsø til Danmark 2. august.

Var på samme tur

Morten Bjørlo og kona Margareta var på samme seilas som den coronasmittede dansken. De har akkurat testet seg for corona da Dagbladet ringer onsdag formiddag.

Bjørlo er full av lovord om både turen og smittevernet om bord.

- Turen var helt magisk. SeaDream har gjort en fantastisk jobb med smittevernet om bord. Vi følte oss veldig trygge, og vi har fått en fantastisk bra oppfølging det siste døgnet, sier Bjørlo til Dagbladet.

<strong>CRUISE:</strong> Cruiseskipet SeaDream 1 har lagt til kai I Bodø. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix.
CRUISE: Cruiseskipet SeaDream 1 har lagt til kai I Bodø. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix. Vis mer

- Dritt

Han forteller at de fikk beskjed fra SeaDream tirsdag ettermiddag om at en person hadde fått påvist smitte etter turen, og en ny beskjed fra FHI onsdag morgen om at de måtte teste seg.

- Det var dritt å få den beskjeden. Vi så ikke den komme, men i morges dro vi for å teste oss, og svaret foreligger i morgen ettermiddag, sier Bjørlo.

Både han og kona har vært småforkjølet de siste dagene, men tror det skyldes aircondition, og ikke coronasmitte.

- Vi føler oss ikke dårlige og har ikke feber, utdyper han.

Paret sitter nå i karantene fram til prøveresultatene foreligger.

HURTIGRUTEN: Ytterligere 29 ansatte på Hurtigruten har testet positivt på covid-19. Totalt er 33 besetningsmedlemmer nå smittet. Video: NRK Vis mer

Mannskapet testet

SeaDream 1 la til kai i Bodø natt til onsdag, og i morgentimene har det blitt gjennomført testing av 85 besetningsmedlemmer på cruiseskipet.

- Testingen pågår, og prøvesvarene vil komme i ettermiddag eller kveld, forteller smittevernoverlege Kai Brynjar Hage til Dagbladet onsdag formiddag.

Alle de 123 passasjerene på den nåværende seilasen ble satt i isolasjon på sine lugarer da saken ble kjent.

- Når vi får mannskapets prøvesvar skal vi ta en vurdering på hva som skjer videre, utdyper smittevernoverlegen.

Fast på lugaren

Bjørlos søster og hennes mann har vært med på det nåværende cruiset, og sitter innesperret på lugaren.

Fra lugaren forteller Lene Bjørlo at de fikk coronabeskjeden på en fellesseanse i går kveld.

- Kapteinen kom opp og fortalte at han hadde en lei beskjed. Så måtte vi drikke opp drinken, og gå ned på lugaren, forteller hun til Dagbladet.

Nå sitter hun og mannen Knut Johannessen i karantene på lugaren fram til mannskapets testresultater er klare.

- Kjipt

- Det er kjipt. Vi ble kastet ned på lugaren, men vi føler oss veldig ivaretatt, legger hun til.

<strong>INNESPERRET:</strong> Lene Bjørlo og Knut Johannessen sitter i karantene på lugaren fram til testresultatene foreligger. Foto: Privat.
INNESPERRET: Lene Bjørlo og Knut Johannessen sitter i karantene på lugaren fram til testresultatene foreligger. Foto: Privat. Vis mer

I tillegg til beskjeden fra kapteinen i går har de mottatt to skriv om situasjonen, og de er spent på hva som vil skje videre.

Ekteparet er derimot ikke bekymret for at de selv er smittet.

- Rederiet har gjort det de kan, og vi er ikke redde for å bli smittet, sier hun.

Avlyser cruise

I flere brev fra SeaDream, som Dagbladet har fått se, opplyses det at smitten ble oppdaget ved en rutinekontroll ved ankomst til Danmark. Personen som vedkommende reiste sammen med har testet negativt, ifølge brevet. Brevet er signert rederi-eier Atle Brynestad.

Brynestad opplyser i en mail til Dagbladet at det planlagte seksdagerscruiset fra Oslo til Bergen kommende lørdag er avlyst som følge av coronasmitten.

UTBRUDD: - Hovedprioriteten er å ta vare på crewet - både de som er smittet og ikke smittet. Også gjestene som har vært på skipet skal tas vare på, sier Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Smittevernoverlege Hagen forteller at det er et internasjonalt mannskap fra flere forskjellige land som nå blir testet.

- Ingen om bord har symptomer, heller ikke personen som har testet positivt. Så vidt vi vet kan det være et falsk positivt svar, sier han, og legger til at de ønsker å være føre var.

Smittevernlegen opplyser at de er i dialog med både FHI og Helsedirektoratet.

Smittetilfellet kommer bare dager etter smitteutbruddet på Hurtigruten MS «Roald Amundsen» ble kjent.

Er du på skipet eller har informasjon om saken? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer