REDDET: To år gamle Moshe Holtzberg ble reddet ut av det jødiske senteret i Mumbai, som drives av foreldrene hans. De befinner seg sannsynligvis fortsatt inne i det kaprede bygget. Foto: AP/SCANPIX
REDDET: To år gamle Moshe Holtzberg ble reddet ut av det jødiske senteret i Mumbai, som drives av foreldrene hans. De befinner seg sannsynligvis fortsatt inne i det kaprede bygget. Foto: AP/SCANPIXVis mer

Moshe (2) gjenforent med besteforeldrene

Foreldrene fortsatt fanget på det jødiske senteret i Mumbai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En to år gammel gutt er blant de overlevende som er reddet ut av det jødiske senteret Nariman i Mumbai etter terrorangrepet i India. Man frykter at det fortsatt befinner seg terrorister inne i senteret.

Like etter klokka 11 i formiddag norsk tid ble det fortsatt meldt om voldsom skyting og eksplosjoner inne fra det jødiske senteret.

Foreldrene drev senteret
Ingen vet hvor foreldrene til vesle Moshe er. Nå har guttens besteforeldre, Shimon og Yehudit Rosenberghave, reist fra Israel til India for å ta vare på barnebarnet sitt. En slektning av familien, Yitzhak Dovid Grossman, sier at besteforeldrene er ankommet Mumbai og er gjenforent med barnebarnet sitt.

Den jødiske synagogen og boligkomplekset ble angrepet klokka 18.20 norsk tid onsdag ettermiddag, da en håndgranat eksploderte like ved en bensinpumpe.

Et ukjent antall mennesker, deriblant flere utlendinger, skal ha blitt drept eller såret i angrepet. Guttungens foreldre, som driver senteret, kan være blant gislene som fortsatt holdes fanget i synagogen.

Reddet ut av kollega
Moshe ble reddet ut av det beleirede huset av en kvinne som jobber sammen med foreldre hans på senteret.

- Det var et ras av følelser da besteforeldrene endelig møtte igjen barnebarnet sitt. Men likevel er bekymringen stor for hva som skjer med guttens foreldre Rivki og Gavriel, sier Grossman til en israelsk tv-kanal.

SNAKKER MED FAMILIEN: Rabbi Yitzchak Dovid Grossman, en slektning av vesle Moshe, forteller at han nå er gjenforent med besteforeldrene i Mumbai .
SNAKKER MED FAMILIEN: Rabbi Yitzchak Dovid Grossman, en slektning av vesle Moshe, forteller at han nå er gjenforent med besteforeldrene i Mumbai . Vis mer

Firte seg ned fra helikopter
Timesonline melder at kommandosoldater skal ha stormet det jødiske senteret. The Times' reporter så selv 17 kommandosoldater bli droppet av helikopter ned på taket på synagogen.

Samtidig skal kommandosoldatene ha blitt beskutt av snikskyttere som pepret bygningen med kuler.

Les mer om Moshe her.

VIL STORME SENTERET: Indiske soldater firte seg ned på taket av det jødiske senteret, og håper å kunne redde gislene ut i live. Det meldes nå om skudd innefra. Fot: AFP/SCANPIX
VIL STORME SENTERET: Indiske soldater firte seg ned på taket av det jødiske senteret, og håper å kunne redde gislene ut i live. Det meldes nå om skudd innefra. Fot: AFP/SCANPIX Vis mer