Moskè fylt med tåregass

- Avskum, sier innenriksministeren om opprørere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter flere dager med opptøyer i Paris-forstaden Clichy-Sous-Bois er stemningen nå nær bristepunktet. I går kveld ble en lokal moskè fyllt med tåregass midt under bønnen. Angivelig av opprørspolitiet.

- Noen sa «nei, nei, det er en moskè», men de sa at det ikke spilte noen rolle, for de hadde fått ordre om å ødelegge alt, sier en innbygger til nyhetsbyrået AP.

Offisielt er det stor uenighet om hvem som egentlig er ansvarlig for tåregassingen av moskèen. Borgermesteren i Clichy-Sous-Bois, Didier Dilain, sier han vil etterforske hvordan de kunne skyte tåregass mot moskèen. Innenriksminister Nicolas Sarkozy er av en annen oppfatning.

- Det er ikke sikkert det var politiet som avfyrte tåregassgranaten, sier han.

«Avskum»

Sarkozy er hatobjektet for de mange og fattige innvandrerne som bor i forstaden. Innenriksministeren er kjent som en knallhard mann overfor bråkmakere, og har tidligere omtalt dem som avskum.

Sarkozy blir beskyldt for å lefle med de høyreekstreme strømningene i samfunnet, og krever blant annet at trøbbelforstedene må «ryddes».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer