Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moské tilgriset med hakekors

I Stockholm.

HAKEKORS: Dørene til en av Stockholms moskeer er blitt tilgriset med hakekors. Saken er anmeldt til politiet i den svenske hovedstaden, som forsøker å finne ut hvem som står bak. Foto: EPA/MOHAMMED ATTIA
HAKEKORS: Dørene til en av Stockholms moskeer er blitt tilgriset med hakekors. Saken er anmeldt til politiet i den svenske hovedstaden, som forsøker å finne ut hvem som står bak. Foto: EPA/MOHAMMED ATTIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dørene til en av Stockholms moskeer er blitt tilgriset med hakekors. Saken er anmeldt til politiet i den svenske hovedstaden, som forsøker å finne ut hvem som står bak.

Omar Mustafa, som leder det islamske forbundet i Sverige, bekrefter overfor avisene Aftonbladet og Svenska Dagbladet at åtte store svarte hakekors ble malt på moskeens dører. Nazisymbolene ble oppdaget av en ansatt torsdag morgen.

Hakekorsene ble raskt vasket bort fra dørene til moskeen på Södermalm sentralt i Stockholm. I desember måtte tre mennesker sendes til sykehus etter at nynazister angrep en fredelig antirasistisk demonstrasjon i Kärrtorp sør i Stockholm.

(NTB)