Moské vil ikke ha Shabana Rehman i debatt

Moskeen World Islamic Mission har sagt nei til at Shabana Rehman kan delta i en debatt i deres lokaler mandag. Årsaken er at de frykter negative utsagn om islam, skriver VG Nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo journalistklubb skulle arrangere debatten om flerkulturell journalistikk, «Hijab eller nisselue», i moskeen mandag. Arrangørene hadde fått ja til å bruke lokalene til moskeen i Åkebergveien i Oslo, og Shabana Rehman skulle være en av mange innledere. Men moskeen vil ikke ha henne i lokalene, ifølge avisa.

Etter at Rehman løftet mulla Krekar etter en debatt på Smuget i forrige uke, frykter moskeen at komikeren skal komme med nedsettende bemerkninger om islam i moskeen, som anses for å være Guds hus, skriver VG.

Talskvinne Amber Khan i World Islamic Mission sier til avisa at moskeen først tirsdag fikk vite at Rehman skulle være blant innlederne.

- Vi har fortsatt ikke mottatt programmet for konferansen. En moské er et hellig sted, hvor vi liker å vite hva slags karakter en debatt skal ha. Vi sa ja på bakgrunn av at teamet virket brubyggende og inkluderende. Men vi anser ikke Shabana som brubygger, sier Khan.

Hun opplyser at det etter politianmeldelsen av komikeren har vært voldsomme reaksjoner i moskeen, og at styret i moskeen på bakgrunn av dette følte det var riktig å si ifra om reaksjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer