- Moskébråket er over

- Stor framgang på meklingsmøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Demokrati og samarbeid skal få slutt på konflikten som har rast rundt moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo. Det er klart etter at styret i moskeen og den såkalte fredsgruppa møttes til mekling på Grønland politikammer i dag.

- Vi er på god vei til en fredelig løsning, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politikammer, som arrangerte møtet etter at et planlagt møte forrige søndag måtte avlyses på grunn av uenigheten mellom partene.

- Godt møte

Møtedeltakerne deler stasjonssjefens oppfatning.

- Det var et godt møte, og vi har gjort stor framgang. Vi kjenner jo hverandre fra før, og det blir ikke mer bråk nå, sier talsmann for styret i Jamaat-e Ahl-e Sunnat, Butt Mohammed, til Dagbladet.no, og legger til:

- Media har overdrevet framstillingen av konflikten.

- Hvilke tiltak skal nå settes i verk?

- For det første skal vi møtes igjen om kort tid, og vi skal få inn ressurspersoner som skal bistå oss i meklingen, sier Mohammed, og opplyser at styret har god dialog med fredskomiteen, der angivelig ingen av partene i striden er medlemmer.

- VI ER JO VENNER: Representanter for moskéstyret og fredsgruppa samt arrangørene, politiet, utenfor Oslo politikammer etter møtet. Foto: Ralf Lofstad
- VI ER JO VENNER: Representanter for moskéstyret og fredsgruppa samt arrangørene, politiet, utenfor Oslo politikammer etter møtet. Foto: Ralf Lofstad Vis mer

- Vi vil også innføre demokrati i menigheten. Vi bor jo i Norge, og demokrati burde være en selvfølge, sier Mohammed.

- Alle innstilt på løsning

- Det var et veldig fint møte, bekrefter Mohammed Shahbaz fra fredsgruppa til Dagbladet.no.

- Hvem er disse ressurspersonene som skal hjelpe dere i meklingen?

- De er blant andre representanter for Islamsk Råd og uavhengige imamer, sier Shahbaz, og framholder at alle er innstilt på en løsning.

- Hvordan er stemningen i og rundt moskeen nå?

- Det har vært fredelig, vi har ikke hatt noe bråk i moskeen den siste tida, sier Shahbaz og opplyser at møtet gikk veldig gemyttlig for seg, uten munnhoggeri av noe slag.

- Det som har skjedd, er nok. Vi er jo venner.

- Moskébråket er over
- STOR FRAMGANG: Butt Mohammed, talsmann for Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen.
- VELDIG FINT MØTE: Shahbaz Mohammed fra fredsgruppa.